DRAY BOSMA

Be happy.

De wet wordt weer eens aan de spreekwoordelijke laars gelapt. Gelukkig voor maar een drietal maanden. De drie olifanten van Circus Renz International mogen ondanks een verbod dat sinds 15 september van kracht is, meereizen tijdens de afronding van hun circustournee. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) woensdag besloten.

Met ingang van 15 september geldt een verbod om bepaalde wilde zoogdieren te laten optreden en te vervoeren ten behoeve van circussen. Circus Renz International besloot daarom haar drie olifanten niet meer te laten optreden, maar nam de dieren wel mee op reis.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken weigerde eerder in te stemmen met een ontheffingsverzoek voor het vervoer van de olifanten. Daarop besloot het circus een spoedprocedure aan te spannen bij het CBp. De drie olifanten mogen nu tot 3 januari 2016 meereizen.

Toen het nog van die tijd was..

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: