DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

De wet wordt weer eens aan de spreekwoordelijke laars gelapt. Gelukkig voor maar een drietal maanden. De drie olifanten van Circus Renz International mogen ondanks een verbod dat sinds 15 september van kracht is, meereizen tijdens de afronding van hun circustournee. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) woensdag besloten.

Met ingang van 15 september geldt een verbod om bepaalde wilde zoogdieren te laten optreden en te vervoeren ten behoeve van circussen. Circus Renz International besloot daarom haar drie olifanten niet meer te laten optreden, maar nam de dieren wel mee op reis.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken weigerde eerder in te stemmen met een ontheffingsverzoek voor het vervoer van de olifanten. Daarop besloot het circus een spoedprocedure aan te spannen bij het CBp. De drie olifanten mogen nu tot 3 januari 2016 meereizen.

Toen het nog van die tijd was..

Categories: Read

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: