DRAY BOSMA

Be happy.

Vorige week waren we onderweg naar vrienden toen we bij een benzinestation moesten tanken. Bij het naar binnen gaan van het tankstation viel mijn oog op een ouderwetse rol Topdrop. Een lekkernij uit mijn jeugd. Ik kon het niet laten en nam een rolletje mee naar de kassa. Terug in de auto proefde ik de smaak die ik als kind bij dit snoepje had en het bracht me even terug naar toen.

Voor heel even, terwijl we naar het midden van Nederland reden, liep ik in gedachten weer in korte broek door de woonwijk in Den Helder waar ik ben opgegroeid. Zuigend op en kauwend aan mijn dropje, onderweg naar de speeltuin. Raar, maar in mijn herinneringen, wanneer ik aan vroeger denk, is het altijd fijn weer. Dat is wel het fijne aan herinneringen: zelfs regenachtig weer is dan nog een mooie herinnering.

Topdrop is een Nederlands merk drop. Vroeger werden de dropmedailons (medaillons noemt men een dropje apart) afzonderlijk in een papiertje verpakt, maar tegenwoordig is dat te duur en te milieuonvriendelijk (papierverspilling) en worden alle veertien medaillons in zilverfolie verpakt. Topdrop heeft de zoete zoutedropsmaak zoals alleen Nederlandse drop deze heeft.

Een snelle zoektocht op het internet leert ons dat Topdrop oorspronkelijk door Venco werd geproduceerd. In 1965 nam Red Band de productie over, maar door diverse overnames van diverse snoepwarenfabrikanten in de afgelopen vijftig jaar werden de rollen Topdrop uiteindelijk weer door Venco geproduceerd.

Topdrop

Categorieën: Read

Een gedachte over “Topdrop

  1. Urspo schreef:

    candy from childhood tastes like a marvelous nostalgia. I would love to get some ‘bottle caps’ which were only found in Northern Michigan. that would bring back for me lots of lovely memories.

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: