DRAY BOSMA

Be happy.

Ikzelf denk dat ik het niet meer zal meemaken, hoewel de technologie en de wetenschap tegenwoordig met sprongen vooruit gaat, in plaats van kleine stapjes, maar wetenschappers zijn er nu van overtuigd dat raketten op weg naar de planeet Mars in de toekomst op de maan zullen stoppen om te tanken.

Een retourtje naar Mars lijkt hiermee dichterbij te komen. Het is een relatief kleine omweg, maar op een raket die via de maan reist, wordt liefst 68 procent van het gewicht bespaard. Dat hebben wetenschappers van het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology berekend.

Opslag van brandstof op de maan is betrekkelijk eenvoudig en de brandstofbesparing zou aanzienlijk zijn. De kosten om een raket vanaf de aarde in de ruimte te lanceren zijn vanwege het gewicht in verhouding bijzonder hoog. Wetenschappers trokken voor een reis naar Mars altijd een rechte lijn vanaf de aarde.

De besparingen om de maan als tussenstop te gebruiken, maken een retourtje naar Mars voor een raket met mensen aan boord plotseling veel reëler. De afstand van de aarde naar Mars bedraagt gemiddeld 225.000.000 kilometer. Naar de maan is het gemiddeld slechts 384.000 kilometer.

Nu weten we nog relatief weinig van de planeet Mars, maar als het ons ook iets te bieden heeft, zoals werkzame componenten en/of elementen voor een eeuwige jeugd, ofzo, dan is het natuurlijk voor bijna iedereen zeer aantrekkelijk om vanaf de maan, af en toe op en neer te reizen naar de planeet Mars.

mars moon earth

Categorieën: Read

2 gedachtes over “Maan en Mars

 1. ladyhotseflots schreef:

  Mwah, Zou jij dat willen dan? Ik niet eerlijk gezegd. En ze hebben vast ook geen WiFi 😛

  Geliked door 1 persoon

  1. Dray Bosma schreef:

   Nee hoor, er zijn, denk ik, miljoenen anderen die liever gaan dan ik. Buiten Europa reizen vind ik avontuurlijk genoeg!
   😉

   Like

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: