DRAY BOSMA

Be happy.

Ik heb de kerk een paar jaar geleden in Barcelona mogen bewonderen. De Sagrada Familia. Een indrukwekken bouwwerk, ontworpen door de architect Antonio Gaudi. De bouw is ooit begonnen in het jaar 1882. Ik kan me nog herinneren, enorm onder de indruk van het bouwwerk, toen ik daar binnen in de kerk liep, dat ik dacht dat het wel tijd werd dat men de kerk eens zou voltooien.

Afgelopen week wist de projectleider van de kerk, Jordi Fauli, te vertellen dat de Sagrada Familia in het jaar 2026, na 144 jaar zal worden afgerond. Dat werd ook wel eens tijd, want ieder jaar bedragen de bouwkosten iets van rond de 25 miljoen euro. Dit wordt overigens uitsluitende gefinancieerd met donaties en entreegelden. Volgend jaar zal men met de bouw van de bovendelen van de zes centrale torens beginnen.

Deze torens zullen echter pas vanaf 2017 van buitenaf zichtbaar zijn. De hoogste toren zal een hoogte van 172,5 meter hebben en hiermee is ook rekening gehouden met de wens van Antonio Gaudi. Deze was dat de kerk in geen geval hoger gebouwd mocht worden dan de Montjuïc-heuvel (180 meter) in Barcelona. Het is nu nog 11 jaar wachten tot de Sagrada Familia in zijn geheel af is. Misschien dat ik tegen die tijd weer eens een reisje naar Barcelona boek.

S-F-B

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: