DRAY BOSMA

Be happy.

Chukwu is de Grote Geest van de Igbo, een Afrikaanse stam welke in het Zuid-Oosten van Nigeria leven. Volgens hun overlevering schiep de Grote Geest Chukwu de wereld en de mensheid.

In het begin stuurde hij een hond naar de allereerste mensen om hen te vertellen dat, wanneer iemand stierf, zij het lichaam op de aarde moesten neerleggen en het vervolgens te bestrooien met as. De gestorven persoon zou dan weer tot leven komen. Maar onderweg treuzelde de hond en stuurde Chukwu uiteindelijk een schaap naar de mensen met dezelfde boodschap.

Toen de schaap bij de eerste mensen aankwam, was het dier vergeten wat er nu precies doorgegeven moest worden. Het schaap gaf de boodschap verward en verkeerd door en zei dat als iemand gestorven was, dan moest het lichaam van de overledenen door de mensen in de aarde begraven worden.

Uiteindelijk kwam de hond aan bij de mensen, maar toen was het al te laat. Hij vertelde de mensen wat Chukwu hem verteld had, maar niemand wilde de hond nog geloven. Hen was al verteld om de doden in de aarde te begraven, en de eerste mensen verklaarden dat, dit was wat ze gingen doen. Hiermee is de dood tot de mensheid gekomen.

Nigeria

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: