DRAY BOSMA

Be happy.

Neurowetenschapper Russell Foster zegt dat het beter is om, vlak voor het slapen, in het donker je tanden te poetsen. Hiermee zal je sneller de slaap vatten wanneer je in je bed ligt.

Foster (professor aan Oxford) beweert dat het felle licht in de meeste badkamers het lichaam wekt, terwijl het dan juist zou moeten rusten. Tandenpoetsen in het donker kan helpen om die ‘ruststand’ te behouden, waardoor je sneller in slaap valt.

De wetenschapper weet dat wanneer het donker is, je lichaam signalen krijgt dat het bedtijd is. Plotseling het licht in de badkamer aanzetten werkt erg verstorend. Badkamerverlichting met een dimmer zou een ideale oplossing zijn.

Gemiddeld brengt een mens 36 procent in zijn leven slapend door. Slaapgebrek kan leiden tot een verslechterd immuunsysteem en een hoger risico op obesitas en geestesziekten. Het is daarom, volgens Foster, belangrijk om op je biologische klok te letten en het natuurlijke ritme zo min mogelijk te verstoren.

Ik zal er vanavond eens opletten wanneer ik mijn tanden, zo vlak voor het slapen gaan, zal poetsen. Mocht ik toch per ongeluk het felle badkamerlicht aan doen, dan drink ik wel een extra glaasje wijn. Dan val ik zó in slaap. Of is dat soms ook niet goed voor mijn lichaam en geest?

brush

 

Categorieën: Read

Een gedachte over “Slaappraat

  1. Ernst schreef:

    Ah, een slaapmutsje!

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: