DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Neurowetenschapper Russell Foster zegt dat het beter is om, vlak voor het slapen, in het donker je tanden te poetsen. Hiermee zal je sneller de slaap vatten wanneer je in je bed ligt.

Foster (professor aan Oxford) beweert dat het felle licht in de meeste badkamers het lichaam wekt, terwijl het dan juist zou moeten rusten. Tandenpoetsen in het donker kan helpen om die ‘ruststand’ te behouden, waardoor je sneller in slaap valt.

De wetenschapper weet dat wanneer het donker is, je lichaam signalen krijgt dat het bedtijd is. Plotseling het licht in de badkamer aanzetten werkt erg verstorend. Badkamerverlichting met een dimmer zou een ideale oplossing zijn.

Gemiddeld brengt een mens 36 procent in zijn leven slapend door. Slaapgebrek kan leiden tot een verslechterd immuunsysteem en een hoger risico op obesitas en geestesziekten. Het is daarom, volgens Foster, belangrijk om op je biologische klok te letten en het natuurlijke ritme zo min mogelijk te verstoren.

Ik zal er vanavond eens opletten wanneer ik mijn tanden, zo vlak voor het slapen gaan, zal poetsen. Mocht ik toch per ongeluk het felle badkamerlicht aan doen, dan drink ik wel een extra glaasje wijn. Dan val ik zó in slaap. Of is dat soms ook niet goed voor mijn lichaam en geest?

brush

 

Categories: Read

One thought on “Slaappraat

  1. Ernst says:

    Ah, een slaapmutsje!

    Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: