DRAY BOSMA

Be happy.

Iedereen begaat wel eens een stommiteit of slaat een flater. Wanneer je tot het blunderen in staat bent, dan geeft dit alleen maar aan dat je een mens bent. Zonder een fout in het leven te maken kun je ook niets meer leren, en politicus Henk Krol heeft gisteren wel degelijks iets geleerd.

Gisteren maakte hij de blunder om de in september overleden Joost Zwagerman op Facebook te feliciteren met diens verjaardag: ‘Van Harte Joost. De Beste wensen. Maak deze woensdag, ondanks alle ellende van het afgelopen weekend, een leuke, feestelijke, onvergetelijke en vooral gezellige verjaardag.’

Typisch een gevalletje van ‘foutje, bedankt!’. Henk Krol kwam later met een verklaring. Het blijkt dat Krol al zijn jarige facebookvrienden feliciteert, en dat zijn er veel. Gisteren mocht hij iets van 20 vrienden feliciteren en aangezien Facebook niet aangeeft of een vriend inmiddels is overleden, ontving Joost de beste wensen van Krol.

En daarmee is het ook wel gezegd. De intentie was goed, maar het resultaat iets minder. In de verklaring eindigt Krol met: ‘Laat me alsjeblief gewoon mezelf blijven en doen wat ik voel dat wat mijn hart me ingeeft in de grond van de zaak goed is.’

Krol beloofde in het vervolg iets kritischer naar de felicitaties van zijn facebookvrienden te kijken, en zo blijkt maar weer dat Henk Krol gisteren daadwerkelijk iets heeft geleerd. Wij uiteindelijk ook. Vriendschap is vaak een illusie.

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: