DRAY BOSMA

Be happy.

Het nummer I Got a Name is een persoonlijke favoriet van mij. Al sinds mijn jeugd (en dat is lang geleden) is het een lied waarbij ik een heerlijk, aangenaam en een soort van nostalgisch gevoel krijg. Het is het ultieme lied voor wanneer je onderweg bent. In de auto, de trein of op de fiets. Zolang je maar onderweg bent, de bestemming is niet belangrijk.

Het lied I Got a Name is in 1973 opgenomen song door Jim Croce en geschreven door Norman Gimbel en Charles Fox. Het nummer werd als single uitgebracht op 21 september 1973, de dag na Croce’s tragische overlijden (vliegtuigongeluk). Het was de eerste single van Croce’s gelijknamige album en het behaalde een plek in de top 10 in de Billboard Hot 100. Twee jaar later, in september 1975, behaalde de single de 25e plaats in de Nederlandse Top 40.  I Got a Name was de herkenningstune van de film The Last American Hero (1973) en het was ook te horen in de films The Ice Storm (1997), Invincible (2006) en Django Unchained (2012).

In het nummer vertelt de zanger dat hij trots is op wie hij is en waar hij naartoe gaat in het leven. Hij laat zich niet afschrikken door de negativiteit van anderen. Hij verklaart dat hij als elke plant of dier, een naam heeft waar hij trots op kan zijn. De zanger erkent echter dat niet alle mensen trots kunnen zijn op wie ze zijn. De zanger, in tegenstelling tot zijn vader, is in staat om een ​​trots leven uit de dromen dat zijn vader niet in staat was te bereiken.

In het tweede vers merkt de zanger op dat hij als de wind, de vogels of zelfs als huilende baby’s, een lied heeft te zingen. Net als met zijn naam, heeft hij dat lied te zingen als een trots onderdeel van zijn identiteit. In het laatste vers, verklaart de zanger dat hij vrij en dwaas door het leven zal gaan. Hij kiest de weg van de dwaze vrijheid, want alleen zo kan hij de gedroomde dromen waarmaken. Doorgaan met leven zonder dat het leven stilletjes aan hem voorbij zal gaan.

IMG_4514

 

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: