DRAY BOSMA

Be happy.

In komedieseries en andere series op teevee zorgen ze vaak voor de hilarische momenten. De personages zonder enige sociale vaardigheden. Het zijn vaak de egocentrische personen als Jack McFarland uit Will & Grace, Bertha de huishoudster uit Two and a Half Men, Ellie Torres, de buurvrouw in Cougar Town, en natuurlijk Dokter Sheldon Cooper van The Big Bang Theory, om er maar een paar te noemen.

Zonder sociale vaardigheid mis je als mens de eigenschap om goed met je medemens te kunnen omgaan. Deze vaardigheid wordt veelal geleerd door opvoeding en onderwijs. Alle eerder genoemde personages zijn egoïstische types en zonder enig gevoel van empathie. Ze zijn kort door de bocht, bot in uitspraken en gevoelloos voor de gevoelens voor de anderen om hun heen.

Natuurlijk is het hilarisch wanneer er op teevee de cynische opmerkingen na sarcastische beledigingen over en weer worden gesmeten, waarbij de een de ander tot op het bot beledigd over diens kapsel of een kledingkeuze. Ook is het grappig wanneer iemand na een serieuze, meer dan 5 minuten durende bekentenis totaal wordt genegeerd, waarbij het a-sociale personage weer terugkomt op het eigen belang.

Op teevee is het leuk om te zien, maar in het echt zijn dit soort type mensen niet mijn favoriet. Tijdens eerste afleveringen van de komedieserie Will & Grace had ik een bloedhekel aan het personage Jack McFarland. De oorzaak hiervan lag in het feit dat het personage mij deed denken aan iemand die ik in het echt mocht leren kennen. Wanneer men destijds zei dat ik hen aan Jack van Will & Grace deed denken, was dat geen compliment.

Het is inderdaad leuk om sommige quotes uit bovenstaande komedieseries met vrienden uit te wisselen. Dat is gewoon voor het vermaak, maar het wordt weer ongemakkelijk wanneer een grappig bedoelde, maar toch ook kwetsende opmerking wordt geuit naar iemand die (nog) niet bekend is met de vriendencultuur. Een grap is nooit grappig wanneer deze wordt gemaakt om een ander ongemakkelijk te laten voelen. Tenzij je in een komedieserie leeft,

fat

 

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: