DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

De Amerikaanse acteur Reid Ewing, bekend als het aan-en-uit-vriendje Dylan uit de komedieserie Modern Family is tegenwoordig open over zijn ‘stoornis van lichaamsbeleving’. Deze stoornis (ook wel BDD genoemd, naar het Engelse body dysmorphic disorder) is een psychische aandoening die zich kenmerkt door een afwijkend beeld dat men heeft van het eigen lichaam.

Body dysmorphic disorder wordt ook wel ingebeelde lelijkheid genoemd. Er kan zich een obsessieve angst voor afwijkingen van het lichaam ontwikkelen, waardoor de aandoening soms als fobie wordt gezien. Men gebruikt dan ook wel de naam dysmorfofobie. In het geval van Ewing kwam dit neer op meerdere bezoeken aan de plastische chirurg, waar hij onder andere implantaten in zijn wangen liet zetten.

HIj was echter teleurgesteld dat zijn bekentenis werd ondergesneeuwd door een tweet van hem waarin hij verklaart dat hij Eugene Bata, ook lijdend aan body dysmorphic disorder, hot as fuck vond. Waarop op Twitter de vraag werd gesteld ‘Ben je zojuist uit de kast gekomen?’, Ewing antwoordde heel nuchter ‘Ik zat er nooit in.’ Daarmee hoopt hij dat zijn homoseksualiteit weer naar de achtergrond wordt gebracht en de aandacht weer uitgaat naar body dysmorphic disorder.

Reid

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: