DRAY BOSMA

Be happy.

In de ochtend van 27 november 1978, werd Harvey Milk doodgeschoten. Harvey Milk was een van de eerste openlijk homoseksuele stadsbestuurders in de Verenigde Staten. In 1977 werd hij gekozen als lid van de “San Francisco Board of Supervisors”, de gemeenteraad van San Francisco.

MILK

Harvey Milk is een persoonlijke held. Hij was de eerste publieke homoseksuele man, in een openbare functie, die opstond voor de homorechten. Homofobe mensen en ook de christelijken werden door hem tegengesproken en de mond gesnoerd. Zo zei hij, nadat hij werd omschreven als een pervers persoon, ‘Er zijn meer mensen uit naam van religie afgeslacht dan voor welke andere reden en dat, mijn vrienden, dát is ware perversie.’

Zonder Harvey Milk was er wellicht een ander persoon opgestaan om te strijden voor de rechten van de homoseksuele mensen, maar uiteindelijk was Harvey de eerste en heeft  een kentering gebracht over het algemene beeld van onze homoseksuele medemens en hun mensenrechten. Ondanks dat het vandaag 37 jaar geleden is dat Milk stierf. leeft hij vandaag de dag nog steeds. De wereld heeft meer mensen als Harvey Milk nodig.

slain

 

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: