DRAY BOSMA

Be happy.

Geïnspireerd door de documentaire Fat, Sick & Nearly Dead van Joe Cross, welke via Netflix is te streamen, lunchen we de laatste weken hier thuis niet meer met een broodje kaas of gebakken ei, maar genieten we van onze glazen met groentesappen.

In de documentaire doen de hoofdpersonen een complete sapkuur van 60 dagen, zonder iets anders te eten. Hiermee verliezen ze tientalle kilo’s en voelen zich fitter dan ooit tevoren. Zo’n complete sapkuur ging me iets te ver. ’s Avonds wil ik gewoon mijn maaltijd kunnen aansnijden en kauwen, alvorens het door te slikken. Geen dagen gevuld met groentesap. Er hoeven tenslotte ook geen tientalle kilo’s af.

Fat, Sick & Nearly Dead is een Amerikaanse documentaire uit 2010, die de 60-daagse reis van de Australische Joe Cross in de Verenigde Staten volgt, wanneer hij een sapkuur volgt om zijn gezondheid terug te krijgen. Tijdens zijn reis ontmoet Cross de morbide obesitas vrachtwagenchauffeur Pil Staples. Deze gaat uiteindelijk ook over op de sapkuur en beide mannen verliezen tientalle kilo’s. Niet alleen van de overtollige kilo’s hebben ze afscheid genomen: de medicijnen die ze eerst moesten slikken waren na de sapkuur overbodig.

Na het bekijken van de documentaire heb ik mijn oude Vitafruit van Moulinex uit de garage, en onder een laag stof tevoorschijn gehaald. Het ding had ik al in Den Helder gekocht (dus bijna 20 jaar oud), maar werkt nog prima. Met een struik broccoli, een komkommer, 2 appels en 2 sinaasappels, centrifugeer je met gemak een liter gezond groentesap, waar je dan de helft van opdrinkt (wel delen: sharing is caring). Naast dat het gezond voor het lichaam is, val je er ook van af. Na een week zijn we beiden 2 kilo’s verloren. Kun je nagaan wanneer je een echte sapkuur gaat doen.

Green

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: