DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Sinds een paar jaar ga ik geïnkt door het leven. In 2013 heb ik een tatoeage laten zetten. Het is geprikt op een plek die niet meteen voor iedereen te zien is, en dat wil ik zo houden. Iedereen wist mij nadien te vertellen dat wanneer je eenmaal een tatoeage hebt, je zeker voor een volgende gaat. Ik heb me al die tijd kunnen beheersen. Juist één tatoeage vind ik mooi. Dan staat de tatoeage voor iets en is het niet eentje tussen vele andere kunstwerkjes. Dat je je lichaam niet als schetsboek gebruikt, zeg maar.

Sinds deze week ben ik gaan twijfelen of mijn eenmalige tatoeage daadwerkelijk een solo-project blijft. Online ontdekte ik het werk van kunstenaar Mo Ganji. Ik was op slag verliefd op zijn kunstwerken. Ganji staat bekend om zijn (schitterende) enkele-lijn-tatoeages. Hij tatoeëert de mooiste kunstwerken die allen uit één lijn bestaan. Het lijkt hierdoor enigszins simpel, maar volgens mij is het heel complex om tot zulke kunstwerken te komen.

Mo Ganji woont en werkt in Berlijn. Ik heb voorlopig geen plannen om naar de Duitse hoofdstad af te reizen. Wanneer ik zelf met een ontwerp aan de slag ga en het allemaal tot één lijn kan overzetten (niet proberen is altijd falen), wil ik eens om me heen kijken of er een tatoeëerder bereid is om een eigen ontwerp te kunnen zetten. Wanneer dat niet lukt, dan moet ik misschien zelf het tatoopistool ter hand nemen. Dat laatste is natuurlijk een plaisanterie.

Categories: Read

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: