DRAY BOSMA

Be happy.

Na onderzoek blijkt dat het noodzakelijk is om onderzoeken te blijven houden. Er valt anders geen nieuws meer te melden en in dat kader is er onlangs onderzoek gedaan naar een van de favoriete huisdieren. De kat. In het bijzonder een onderzoek naar katten en muziek. Of: muziek en katten.

Uit het onderzoek blijkt dat katten vrijwel niet reageren op klassieke of rustige muziek. Muziek die speciaal voor katten is gecomponeerd, gecombineerd met kattengeluiden als het gemiauw en het spinnen dat katten doen, daar reageren de dieren enorm sterk op.

In sommig gevallen kruipen de katten zelfs tegen de luidsprekers aan. Een van de onderzoekers stelde het zo: ‘Het zou geen overbodige luxe zijn wanneer huisdiereigenaren eerst eens nadenken voordat ze muziek opzetten. Ze doen er in ieder geval de eigen huisdieren geen echt plezier mee.’

Zo. Dat weten we dan ook weer. Volgend onderzoek graag.

harpobron: National Geographic, januari 2016.

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: