DRAY BOSMA

Be happy.

De Reddingsberg, of Salvation Mountain is een landkunstwerk, gemaakt door de kunsternaar Leonard Knight. Het kunstwerk is bekend van onder andere de film Into The Wild (waarin Knight de hoofdpersoon Chris McCandle rondleidt), in de virtuele wereld van Grand Theft Auto V staat een kopie van de Reddingsberg en het landkunstwerk is ook te zien in Coldplay’s laatste videoclip bij de single Birds.

Salvation_Mountain

Kunstenaar Leonard Knight is ooit naar Californië gekomen om voor een week wat schilderwerk te doen. Uiteindelijk werd het een project waar hij 25 jaar aan gewerkt heeft. Het staat in de buurt van de Amerikaanse plaats Calipatria en het is beschilderd met teksten die bedoeld zijn om mensen te bekeren tot het christendom. Op de top staat een kruis dat bereikt kan worden door een gele trap, de Yellow Brick Road. De berg is deels uitgebouwd met constructies van adobe en stro. Hierdoor zijn een aantal overdekte ruimtes ontstaan.

Het bouwwerk staat overigens op grondgebied van de staat en is zonder toestemming op deze plek aangelegd. In het verleden heeft het bestuur van Imperial County aangegeven de verf van de berg te willen verwijderen omdat dit mogelijk slecht was voor het milieu. Na veel steunbetuigingen aan Leonard Knight is dit plan van tafel verdwenen. In 2011 werd Leonard Knight in een verzorgingstehuis geplaatst omdat hij leed aan dementie. De berg wordt nu onderhouden door vrijwilligers. Knight overleed op 10 februari 2014 op 82-jarige leeftijd.

 

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: