DRAY BOSMA

Be happy.

Het bewijs is er. Er bestaan andere levensvormen in het heelal. Dat liet de Amerikaanse astronaut Scott Kelly vanuit het internationale ruimtestation ISS via Twitter weten. Het bewijs: een foto van een oranje bloem.

Het bloemetje behoort bij de Zinnia*, een plant die op het gehele Amerikaanse continent voorkomt. Dat de plant tot bloei is gebracht, vormt onderdeel van het zogenoemde green programme dat het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA aan boord van het ISS uitvoert. Hiermee is de vraag of bijvoorbeeld planten kunnen groeien en bloeien wanneer er geen zwaartekracht is, in elk geval beantwoord.

De astronauten zijn in het ruimtestation al maanden in de weer met planten. In het ISS groeien de planten onder rood, blauw en groen LED-licht. De experimenten dienen als voorbereiding op een lange vlucht naar Mars. Aan boord van een ruimtevaartuig zou dan bijvoorbeeld groente moeten groeien.

spaceflower

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: