DRAY BOSMA

Be happy.

Lelijke opmerkingen over het uiterlijk van anderen vind ik vaak lelijker dan de lelijkste mens die ooit op aarde heeft geleefd. Als iemand commentaar heeft op het uiterlijk van een ander, zegt dat vaak meer over die persoon dan over het uiterlijk wat belachelijk wordt gemaakt. Het wordt wel weer iets anders wanneer men zelf voor het uiterlijk gekozen heeft. ‘Plastische chirurgie?’ hoor ik u vragen. Jawel, plastische chirurgie.

Igor & Gritchka then.png

Het is niet dat ik van mening ben dat je mensen die een schoonheidsoperatie hebben ondergaan meteen moet gaan bashen of mikpunt van spot moet maken. Wederzijds respect is nog altijd het mooiste dat er is. Het mooie hiervan is dat je het kunt aanleren. Respect is zonder operatie te beheersen. Maar in het geval van de Franse tv-persoonlijkheden Igor en Grichka Bogdanoff (29-08-1949) kan ik het niet laten om het uiterlijk van deze tweeling hier te moeten melden.

De twee-eiige tweeling Igor en Grichka zijn naast bekende tv-persoonlijkheden, ook producenten en wetenschappelijke essayisten die sinds de jaren zeventig in Frankrijk verschillende televisieprogramma’s hebben gepresenteerd, zoals X Temps waarin science fiction, kosmologie en populaire wetenschappen werden besproken.

Sinds het begin van het nieuwe millennium zorgden de broers Bogdanoff voor enige ophef over hun plotselinge fysieke veranderingen. Hun gezichten zijn aanzienlijk veranderd, waarbij het gezicht (jukbeenderen en kin) hoekiger en groter zijn geworden. Ze lijken inmiddels op de aliens die ze voorheen in hun televisieprogramma’s bespraken. Speculaties variëren van ingrijpende plastische chirurgie of zelfs het gebruik van anti-aging hormonen die geresulteerd hebben in acromegalie.

Igor & Gritchka now

Laat ik vooral melden dat ik van mening ben dat iedereen zelf moet weten wat ze met hun uiterlijk willen doen. Echter, vraag ik me toch wel af of er niet iemand in de directe omgeving is, die de opmerking ‘genoeg is genoeg’ wilt maken. De tweelingbroers lijken in mijn belevenis nu meer op karikaturen uit de -in de jaren tachtig populaire poppenserie Spitting Image.

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: