DRAY BOSMA

Be happy.

Net nadat Edo en ik gingen samenwonen, werd er door de televisieomroep Veronica de Amerikaanse science fiction-serie The X-Files in Nederland uitgezonden. Ik was meteen hooked na de eerste uitzending, en was jarenlang een fanatieke fan van deze televisieserie.

De serie telde 9 seizoenen en draaide om de FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully die een aantal onopgeloste en onverklaarbare FBI-zaken probeerden op te lossen. Mulder geloofde in het paranormale, terwijl zijn partner Scully de verschijnselen wetenschappelijk benaderde. Samen moesten ze zaken oplossen die door de FBI werden aangeduid als onoplosbaar, een X-file.

De science fiction-serie kan worden onderverdeeld in zogenaamde losse afleveringen waarin een zaak binnen één aflevering wordt opgelost en de ‘zogenaamde’ mytholgie-afleveringen. Vooral deze afleveringen bieden een verdieping in de karakters van de hoofdrolspelers. De losse afleveringen hebben een begin en eind van een verhaal. Zaken in de serie worden over het algemeen opgelost, echter met een zodanig open einde dat het verhaal eventueel verder zou kunnen gaan.

Aanstaande donderdagavond, om 22:00 uur bij de zender Fox gaan de FBI-agenten, en inmiddels ex-echtgenoten Fox Mulder en Dana Scully weer op zoek naar de waarheid, want die is er nog steeds. Ergens out there.

the_x_files_tv_series_2016

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: