DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Net nadat Edo en ik gingen samenwonen, werd er door de televisieomroep Veronica de Amerikaanse science fiction-serie The X-Files in Nederland uitgezonden. Ik was meteen hooked na de eerste uitzending, en was jarenlang een fanatieke fan van deze televisieserie.

De serie telde 9 seizoenen en draaide om de FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully die een aantal onopgeloste en onverklaarbare FBI-zaken probeerden op te lossen. Mulder geloofde in het paranormale, terwijl zijn partner Scully de verschijnselen wetenschappelijk benaderde. Samen moesten ze zaken oplossen die door de FBI werden aangeduid als onoplosbaar, een X-file.

De science fiction-serie kan worden onderverdeeld in zogenaamde losse afleveringen waarin een zaak binnen één aflevering wordt opgelost en de ‘zogenaamde’ mytholgie-afleveringen. Vooral deze afleveringen bieden een verdieping in de karakters van de hoofdrolspelers. De losse afleveringen hebben een begin en eind van een verhaal. Zaken in de serie worden over het algemeen opgelost, echter met een zodanig open einde dat het verhaal eventueel verder zou kunnen gaan.

Aanstaande donderdagavond, om 22:00 uur bij de zender Fox gaan de FBI-agenten, en inmiddels ex-echtgenoten Fox Mulder en Dana Scully weer op zoek naar de waarheid, want die is er nog steeds. Ergens out there.

the_x_files_tv_series_2016

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: