DRAY BOSMA

Be happy.

Ik las de afgelopen week op de Facebookpagina van Barbie dat er deze week iets zou gaan gebeuren, want de afgelopen dagen werd er een soort van countdown-campagne gevoerd. Gisteren werd dan eindelijk bekend gemaakt dat speelgoedfabrikant Mattel de Barbie-poppen een metamorfose zal geven. Na 57 jaar dat het speelgoed bestaat zal de pop nu beschikbaar zijn in drie verschillende lichaamstypen.

De poppen werden jaren lang bekritiseerd omdat ze de spelende kinderen een verkeerd anatomisch beeld zouden geven van het (vrouwelijk) lichaam. Mede daarom heeft fabrikant Mattel besloten Barbie een ander uiterlijk te geven. Barbie is niet langer slank, blond en lang, maar er komen ook poppen met rondingen, die klein van stuk zijn en ook lange versies. Daarnaast zijn de poppen in zeven verschillende huidskleuren te verkrijgen. De nieuwe poppen zijn online al verkrijgbaar. Het is nog onduidelijk wanneer ze ook in de Nederlandse winkels te koop zijn.

Het zat er aan te komen. Bijna 60 jaar hadden de jongere meisjes een voorbeeld van vrouwen met alien-achtige rondingen. Ik vind het een goed idee dat de nieuwe Barbies een gevarieerd uiterlijk krijgen. Ook weer leuk voor de vele Barbieverzamelaars. Wel een beetje jammer van die oude Barbiekleertjes, want die passen de nieuwe Barbiepoppen vanzelfsprekend niet meer.

Categorieën: Read

Een gedachte over “Barbie

  1. Paul schreef:

    Ik vraag me af of dit de barbiepop gaat redden. Volgens mij heb ik ergens gelezen dat de barbiepop niet meer populair is bij jonge meiden, en het slecht gaat met Mattel.

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: