DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Van de week bedacht ik dat het deze maand 15 jaar geleden is dat ik niet heb gerookt. Het was op de zondagavond van 18 februari 2001 dat ik mijn laatste sigaret heb gerookt. Ik lag in bad (ja, zo zwaar verslaafd was ik) en begon aan het laatste hoofdstuk van het boek Stoppen met Roken van Allen Carr. En zo ook aan mijn laatste peuk. Mijn eerste rookvrije dag was 19 februari 2001. Sindsdien heb ik nooit meer een sigaret, shaggie of sigaartje opgestoken. Ik kan me nu ook niet meer voorstellen dat ik buiten met een sigaret in de hand de stinkende, giftige dampen uitblaas. Ach, een mens kan veranderen.

En niet alleen een mens. Ook jarenlange tradities zijn onderhevig aan veranderingen. Zo vernam ik gisteren via diverse digitale berichten dat de puntentelling van het Eurovisie Songfestival een hevige wijziging zal krijgen. Waar sinds een paar jaar de punten van de professionele jury en die van de televisiekijkers gecombineerd werden, worden in de nieuwe opzet beide kanten los van elkaar (punten 1 tot en met 8, 10 en 12) verdeeld. Het land dat voorheen van de televisiekijkers of van de professionele jury één punt kreeg, verviel bij het combineren van de uitslagen. Nu krijgen meerdere landen de punten.

Eerst maar de inzending van Douwe Bob beluisteren om te zien of we dit jaar überhaupt op punten kunnen rekenen. Zijn inzending wordt begin volgende maand bekend gemaakt. Overigens is het alweer 40 jaar geleden dat op 18 februari 1976 de inzending (lied en artiest) van Nederland bekend werd gemaakt. Tijdens een live-uitzending vanuit het Congresgebouw in Den Haag won Sandra Reemer het nationaal songfestival met het lied The Party Is Over, en liet hiermee Spooky & Sue, Bolland & Bolland, Rosy & Andres en Lucifer achter zich. Voor hen was het feestje iets eerder over.

Categories: Read

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: