DRAY BOSMA

Be happy.

Een politiemedewerker is van de week aangehouden op verdenking van afpersing. Naar nu blijkt stuurde een 36-jarige medewerker uit de gemeente Wijk bij Duurstede chantagebrieven naar mensen die enkele parkeerplaatsen langs de A27 en de A1 hadden bezocht. Deze parkeerplaatsen staan ook bekend als ontmoetingsplaatsen voor de homoseksuele mannen.

Sinds vorig jaar mei kreeg de politie meerdere meldingen binnen van personen die een chantagebrief hadden ontvangen. Deze mensen kwamen vooral uit Midden-Nederland, en ook uit andere delen van het land. In de brieven stond dat er foto’s waren gemaakt van de geadresseerde op de ontmoetingsplaatsen. Om publicatie van deze confronterende foto’s te voorkomen moest er aan de chanteur betaald worden.

Inmiddels blijkt dat niemand van de brievenontvangers tot een betaling is overgegaan, maar wel melding hebben gedaan bij de politie. Naarmate het onderzoek vorderde werd het duidelijk wie de chantagebrieven had verzonden. Het bleek dus een medewerker van de politie te zijn. Deze man is inmiddels vrijgelaten, maar blijft nog wel als verdachte in deze zaak. Wat zijn functie binnen het politieapparaat was, is niet bekend gemaakt.

Het is vanzelfsprekend schandalig dat iemand overgaat tot chantage. Het wordt nog meer een naar verhaal wanneer de chanteur een functie bij de politie bekleed. Een organisatie waarvan je ervan mag uitgaan dat deze er is om het volk te beschermen tegen criminaliteit. Ik zou het meer dan normaal vinden wanneer deze chantagepleger zal worden ontslagen. Hij heeft bij zijn werkgever -naar mijn mening,  al het vertrouwen verspeeld.

Ik weet niet wat deze politiemedewerker heeft bewogen om tot deze actie over te gaan. Het kan zijn dat hij snel en makkelijk geld wilde ontvangen. Misschien vond hij de levensstijl die de gechanteerde mensen er op na hielden totaal ongepast, of was het niet meer dan een ordinair machtsspelletje. Maar dat een politiemedewerker ervoor kiest om overtreders te chanteren, in plaats van te bekeuren, dat vind ik veel ernstiger dan het vergrijp.

birds.png

Een gedachte over “De politie

  1. Wildcard schreef:

    Bij ons in België hier in Antwerpen ook 4 agenten die illegalen al een tijdje bestolen…
    En dan is m’n verwondert dat mensen de politie niet meer vertrouwen…

    Like

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: