DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof, die ongeveer 200 keer zoeter is dan suiker en nauwelijks calorieën levert. Je vindt aspartaam vooral in light frisdrank, suikervrij snoepgoed en zoetjes. Het heeft het E-nummer E951. Aspartaam is een (veilige) zoetstof zolang het gebruik onder de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) blijft. Aangezien aspartaam een E-nummer heeft, is het gegarandeerd dat je er niet te veel van binnen krijgt, zelfs al drink je veel light frisdrank. bron

Ik ben de laatste jaren meer bewust van wat ik eet en drink, en ik vermijd daarom ook het liefst suikers en kunstmatig voedsel. Ik ben allergisch (figuurlijk gesproken) voor eten en drank waar E-nummers aan toegevoegd zijn, maar het is helaas bijna onmogelijk om in de plaatselijke supermarkt nog iets aan te schaffen waar geen kunstmatige shit aan is toegevoegd. Op diverse internetfora lees je discussies over de voordelen en vooral ook de nadelen van aspartaam.

Ikzelf vind dat aspartaam een vieze nasmaak geeft (net als Acesulfaam-K, dat onder andere in Cola Zero wordt verwerkt) en dat is voor mij een reden om het niet in te nemen. Wanneer je diverse uitslagen op het internet er op na leest kan ik voor mezelf tot de conclusie komen dat aspartaam een van de meest onderzochte stoffen ter wereld is, en dat maakt het voor mij nog (steeds) niet veilig. Tientalle jaren geleden (vorige eeuw) werd namelijk gezegd dat minimale inname van kwik verantwoord was en nu blijkt dat kwik 100% gif te zijn.

 

2 thoughts on “Zoet

 1. Ja tis lastig, maar ik koop ook niks waar aspartaam in zit. Het smaakt vies en ik krijg er hoofdpijn van o.a

  Liked by 1 person

  1. Dray Bosma says:

   Vooral de nasmaak van aspartaam vind ik afschuwelijk!.

   Like

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: