DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Afgelopen woensdag waren er televisieopnames bij me op het werk. Het betrof opnames voor het programma ‘Da’s Goed Geregeld’. Denk nu niet dat ik mijn carrière in het creditmanagementgebeuren aan de wilgen ga hangen om deze vervolgens in te ruilen voor het televisiewereldje van Hilversum. Als kind vond ik dat wereldje misschien wel interessant, maar de behoefte om met mijn hoofd op televisie te komen heb ik niet meer.

Ik vond het wel grappig om mee te maken. Een televisieprogramma maken is een beetje hetzelfde als het creëren van een illusie. Ter plaatse worden situaties door de mensen van het televisiewereldje bedacht en geopperd. Wanneer het niet naar het zin gaat, is het heel normaal om de dingen meer dan 10 keer te herhalen. Totdat het uiteindelijk naar tevredenheid van de regisseur is gegaan. Alles op teevee moet mooi zijn, en daarbij helpen natuurlijk ook camerafilters en andere optische trucjes.

Het is natuurlijk onvermijdelijk dat stadsgeluiden zoals die van stratenmakers met trilapparaten en zware vrachtwagens op de weg langs het kantoor de opnames kunnen verstoren. Dus wanneer mijn collega eindelijk die lange zin foutloos uit heeft gesproken, mag hij het toch nog eens op proberen. Zonder bijgeluiden. En niet zomaar herhalen, gewoon je best blijven doen. Zelfs na 10 keer het verhaal vertellen moet het wel allemaal spontaan en fris overkomen bij de kijkers thuis.

Categories: Read

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: