DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

In Cambodja werd ik mij ervan bewust dat mijn vooringenomen ideeΓ«n vaak ongegrond blijken te zijn. Dat heb je wel vaker bij vooroordelen, heb ik me laten vertellen.
Zo was ik voorheen overtuigd van het feit dat ik geen liefhebber was van Aziatische landen. Waar dit op gebasseerd was weet ik niet, maar ik was er van overtuigd dat als ik in het verre Oosten langs een barbecue liep ik meteen als vanzelfsprekend een voedselvergiftiging zou oplopen. Ik weet nu dat dit niet zo is en ik weet ook dat ik ooit weer naar het verre Oosten zal afreizen.
Zo was ik voorheen ook helemaal geen liefhebber van massages. Dat gekneed in je nek vond ik eerder irritant dan dat ik het aangenaam vond. Wanneer mij werd gevraagd om mee te gaan naar een spa of ander ‘wellness-gebeuren’ haakte ik bij voorbaat af.
Toen mij laatst in Siem Reap een massagebehandeling werd aangeboden, dacht ik: je had het al mis over de Aziatische landen, misschien moet je nu maar eens met de billen bloot en op de massagetafel gaan liggen.
Ik ben om! Hoewel ik nog geen groot liefhebber ben van het gekneed in mijn nek, is de rest me enorm meegevallen. Ik heb genoten dat anderhalf uur! Binnenkort maar eens kijken voor een fijne behandeling in Nederland.
Overigens blijft mijn vooringenomen aversie tegen het parachutespringen en het bungeejumpen gewoon van kracht, en ook zal ik niet in een slangennest of in een stalen kooi springen om onder water een witte haai van dichtbij te zien. Dat is geen vooroordeel. Dat is gewoon gezond verstand.

Categories: Read

4 thoughts on “Dus wel

 1. leegschrift says:

  Zo zie je maar, het leven zit vol avontuur.

  Like

 2. Marcel says:

  Hey Andre,

  Dat was een kort tripje zeg, naar Cambodja. Waarschijnlijk omdat je dacht dat je het er niet naar je zin zou hebben natuurlijk πŸ˜‰

  Ik hoop dat je nieuwschierigheid naar dit schitterende deel van de wereld gewekt is.

  Die nieuwsgierigheid naar massages in ieder geval wel. Ik ken hier in Haarlem een hele goede Thaise massage.

  Stuur mij maar een mail wanneer je hier interesse in hebt.
  Groet,

  Marcel.

  Liked by 1 person

  1. Dray says:

   Ja, maar in 2 weken wel heel veel gezien! Ik ga hier in de omgeving nog even informeren, anders stuur ik je een e-mail! πŸ˜‰

   Like

 3. Urspo says:

  well said and most sensible.

  Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: