DRAY BOSMA

Be happy.

Wellicht heb je er al via Facebook, Twitter en andere media over gelezen: rare geluiden zijn er in Almere en elders in Nederland te horen, nadat er over de hele wereld meldingen zijn geweest over onverklaarbare geluiden. Het klinkt als een contrabas of een zwaar metalen ‘iets’ dat over een betonnen vloer schuift, maar door de grote afstand die het geluid maakt moet het haast een natuurverschijnsel zijn.

Woonachtig in Almere heb ik helemaal niets gehoord. Of ik heb het geluid geassocieerd met de werkzaamheden aan het spoor, 100 meter verderop. Ik ben wel even op het internet gaan zoeken, en het blijkt dat de Azerbeidzjaanse geofysicus professor Elchin Khalilov in het verleden diverse geluidopnames heeft geanalyseerd. Hij ontdekte dat het meeste geluid onhoorbaar is en dat het aan de lage kant van het geluidsspectrum bevindt. Het gaat om een infrageluid.

Wat mensen horen is slechts een fractie van deze geluiden. Het gaat om akoestische emissies waarvan de frequentie tussen de 20 en 100 Hz ligt. Ze worden gemoduleerd door ultralaag infrasoon geluid met een frequentie tussen 0,1 tot 15 Hz. In de geofysica worden deze geluiden akoestische zwaartekrachtgolven genoemd. Ze vormen zich in de bovenste laag van de atmosfeer, specifieker op de grens van de ionosfeer.

De geluidsgolven kunnen door verschillende fenomenen worden veroorzaakt zoals aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, stormen, tsunami’s, enzovoorts. Het geluid vindt echter op zo’n grote schaal plaats dat de juist genoemde natuurlijke verschijnselen niet verantwoordelijk kunnen zijn voor de bromtoon.

Oorzaak.

Khalilov en zijn onderzoeksteam zijn van mening dat een dergelijke krachtige en immense manifestatie van akoestische zwaartekrachtgolven te maken heeft met grootschalige energetische processen. Het gaat om krachtige zonnevlammen en de enorme hoeveelheid energie die ermee gepaard gaat.

Ze worden met hoge snelheid richting de Aarde afgevuurd en verstoren de magnetosfeer, ionosfeer en bovenste laag van de atmosfeer. De effecten van krachtige zonnevlammen, de invloed van schokgolven in de zonnewind, stromen hoogenergetische deeltjes en elektromagnetische straling zijn grotendeels verantwoordelijk voor akoestische zwaartekrachtsgolven als gevolg van een toename in zonneactiviteit.

Sinds halverwege vorig jaar is de zonneactiviteit plotseling sterk toegenomen. Professor Khalilov neemt aan dat een substantiële toename in zonneactiviteit waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de generatie van de ongewone zoemtoon die uit de lucht komt.

Interne energievelden.

Het geluid kan mogelijk ook uit de Aarde zelf komen. De magnetische noordpool van de Aarde is tussen 1998 en 2003 vijf keer zo snel verschoven dan daarvoor wat wijst op krachtige energetische processen in de Aarde.

Op 15 november 2011 registreerden alle Atropatena-stations, die driedimensionale variaties in het zwaartekrachtsveld van de Aarde vastleggen, een krachtige zwaartekrachtimpuls. De stations bevinden zich in Istanboel, Kiev, Bakoe, Islamabad en Jogjakarta. Alhoewel de stations tot 10.000 kilometer van elkaar staan werd het effect simultaan gedetecteerd.

Een dergelijke uitstoot van energie is alleen mogelijk uit het binnenste van de Aarde. Het is een indicatie dat het interne energieveld van de Aarde aan het veranderen is. Het binnenste van de Aarde kan het geo-magnetische veld moduleren middels een kettingreactie van fysieke processen in de ionosfeer waardoor akoestische zwaartekrachtgolven worden gegenereerd die door veel mensen over de wereld worden gehoord als brom- of zoemtoon. bron

Nu weten we de oorzaak. Mijn nieuwsgierige aard stelt eerder de vraag: wat is het gevolg? De 5 potvissen die gisteren op Texel aanspoelden in combinatie met deze geluiden kan bijna geen toeval zijn..

Categorieën: Read

2 gedachtes over “Geluid en onduidelijk

  1. Urspo schreef:

    My vote it is the Morlocks, up to no good.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ernst schreef:

    Curieus, curieus… Ook wel beetje gerustgesteld. Bedankt, Dray. (Ik hoor het ook af en toe en dan denk ik dat het misschien in mijn hoofd zit haha)

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: