DRAY BOSMA

Be happy.

Laatst had ik een liedje van vroeger in mijn hoofd, het was een hit in de jaren zeventig en ik kon me alleen een paar woorden van de songtekst herinneren. Shoobydoo-wop-wop en een fragment met de woorden Strawberry and the Shortcakes.

Het liedje vond ik als mini-dray hartstikke leuk omdat er ook gezongen werd met te snel afgedraaide stemmetjes. Inmiddels had ik al in alle hoeken van het wereldwijde internet gezocht en kon met deze fragmenten uit de songtekst geen match maken.

Ook niet met andere zinnetjes die inmiddels naar boven kwamen, zoals: I dig it, I really dig it en een aankondiging als And now ladies and gentlemen… gaven geen resultaat via Google, en toch moest ik het weten. Ik word er onrustig van wanneer een herinnering niet voor de volle 100% in mijn hoofd komt. Helemaal wanneer er nog geen 5% naar boven komt.

Er was nog een optie: het Top 40 Hitdossier. Ik wist dat het liedje begin jaren zeventig op single was uitgekomen en nam daarom alle jaaroverzichten door. Alle top 100-lijsten, te beginnen bij de latere zestiger jaren. Uiteindelijk zag ik in de top 100 van 1971 de titel Bridget the Midget van Ray Stevens op nummer 46 staan. Het laadje met herinneringen werd geopend.

Met het invoeren van de titel vond ik de gehele songtekst terug. De top 3 hit uit 1971 gaat over Bridget de dwerg van 60 centimeter hoog, een nieuwe koningin van de Blues die als de beste kan zingen en dansen. Bridget is dynamite! De songtekst is een introductie van een nieuwe fictieve ster, die halverwege het lied, met een chipmunk-stem de vraag ‘heeft iedereen het naar zijn zin?’ aan het publiek stelt.

Via Spotify en YouTube kon ik de hit uit 1971 wederom beluisteren. Ik weet nu dat ik inmiddels een ruime veertigtal jaren ouder ben, en daarmee ook iets wijzer. Het singletje uit de jaren zeventig dat ik destijds figuurlijk grijs draaide is helemaal niet zo’n bijzonder nummer. Het is alleen nog leuk voor kinderen onder de tien jaar. Ik bedoel, voor kinderen onder de tien jaar uit de jaren zeventig.

raystevens.jpg

 

Well come on down to the go-go we’re down on the strip
If you want to get hip to a brand new trip
They got a new soul singer she’s really dynamite
Jam up, jelly tight, outta sight, alright, ow!

Well she may be small just two feet tall
But if you give her half a chance she’ll pin you to the wall
She’s a little showstopper you’re gonna have a ball
She can sing she can dance she can really do it all yeah

And now ladies and gentlemen without further ado
It is indeed a great pleasure to introduce to you
Held over three weeks and gettin’ rave reviews
Here’s Bridget the Midget the Queen of the Blues

Here’s Bridget!
Thank you folks thank you
I wanna know something
Do ya feel alright? (Yeah!)
Aw come on now you can do better than that
Do ya feel alright? (Yeah!)
Wow you know that makes me feel so good
Let me hear it again
Do ya feel alright? (Yeah!)
Wooo hoo-hoo hoo-hoo, yeah-yeah yeah-yeah
Alright alright here we go now
Is everybody ready? (Yeah!)
Here we go everybody sock it to me
Yooo-oo-ooo (Yooo-oo-ooo)
Yoooooo-oo-ooo (Yoooooo-oo-ooo)
Ooohhhh yeahhhhh (Ooohhhh yeahhhhh)

Well come on everybody have you heard the news
Bridget’s in town put on your rockin’ shoes
Into my bag and doin’ my thing
Rock it to me sock it to me listen to me sing
Singin’ oooohhhh dooby dooby dooby doo wa wa wa yeah yeah (scatting)

(Oh I dig it, I really dig it)
(Hey get away from the stage there fella)
(But I dig it, oh, oh)

Now folks get ready for an extra-special treat
She can lay down a beat she’s a real entrancer
Here’s Bridget the Midget and her flying feet
The world’s one and only go-go tapdancer, go!

(Taps and giggles)

(Oh I dig it, I really dig it)
(Hey sit down buddy you can’t come up on the stage)
(But I dig it, oh)

Now here’s the moment we’ve all waited for
Three singin’ little cuties that we all adore
You’ve heard ‘em with Bridget on all of her hits
They lay down a groove and the sound never quits
They got what it takes there ain’t no doubt
Strawberry and the Shortcakes work it on out, ow!

Shooby doo-wop wop wop yeah
Shooby doo-wop wop wop wow
Shooby doo-wop wop wop
Let me hear it how ‘bout that
Shooby doo-wop wop wop
Shooby doo-wop wop wop yeah
Shooby doo-wop wop wop well

Come on everybody have you heard the news
Bridget’s in town put on your rockin’ shoes
I’m into my bag I’m doin’ my thing
Rock it to me sock it to me listen to me sing, singin’
(Combined scatting shooby doo-wop wop wop)

(Oh I dig it, I really dig it)
(Hey watch it you can’t do that fella)
(But I dig it, I love you Bridget!)
(Get back there! Back! Back!)
(I dig it! Dig-it-dig-it-dig-it-dig-it)

Categorieën: Read

Een gedachte over “Bridget the Midget

  1. Sytse schreef:

    Haha, wat een leuke tekst! Ik ga dit nummer eens opzoeken!

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: