DRAY BOSMA

Be happy.

Dawn of the Dead, iZombie, The Last of Us, Resident Evil, The Walking Dead en World War Z. Het zijn maar enkele titels van films, televisieseries en games waarbij het horrorgenre wordt verrijkt met de mythische wezens: zombies. De zombie is een stoffelijk overschot, teruggebracht uit de dood door magische krachten. De zombie vindt zijn oorsprong in Afrikaanse en Caribische folklore. In de hedendaagse westerse cultuur worden de zombies niet alleen door magische krachten tot leven gewekt. In nieuwe verhalen zijn het een virus of een mislukt experiment die de ondoden weer rond laten lopen, op zoek naar levende slachtoffers.

ZombiesRun

Sinds een paar jaar bestaat er een runners game met de naam Zombies Run! Het is een app voor de moderne mobiele telefoon (smartphone) waarbij je tijdens je hardlooprondje een soort van interactief hoorspel te horen krijgt, waarbij de wereld waarin je loopt is overspoelt met rondslenterende ondoden. Ik had nog niet eerder van deze app gehoord, maar ik was positief nieuwsgierig toen ik anderen over de app hoorde praten. Ik had het idee dat deze app mij een andere impuls voor het hardlopen kon geven. Dat bleek, want wanneer je een groot inlevingsvermogen hebt, kan deze app heel imponerend zijn. Naast imponerend is deze app ook enorm motiverend om te gaan hardlopen.

Wanneer je de eerste missie van Zombies Run! activeert zit je meteen in het verhaal. Als hoofdrolspeler van dit hoorspel sta je in het middelpunt van belangstelling, omdat de personages aan de zijlijn -of in dit geval bovenop een hoge toren, jou, als hardloper, naar diverse plaatsen moeten loodsen om de diverse dingen voor elkaar te krijgen. Maar vooral ook de zwalkende ondoden in deze post apocalyptische wereld te ontwijken.

Zo wordt je in de eerste missie als Runner 5 naar een verlaten ziekenhuis gestuurd om daar en onderweg diverse, belangrijke items te verzamelen zoals flesjes water, verbandtrommels, medicijnen en voedsel, welke je nodig hebt om te kunnen overleven. Onderweg naar het ziekenhuis krijg je de mededeling dat er een paar dagen geleden nog grote groepen zombies zijn waargenomen. Er wordt je op het hart gedrukt voorzichtig te zijn en het looptempo hoog te houden.

Wanneer je vooraf de GPS-tracking aanzet volgt deze app, net als alle andere hardloop-apps, hoe snel je loopt en welke route je aflegt. Wanneer je in de app ‘zombie chases’ activeert, krijg je op willekeurige momenten tijdens je hardlooprondje een waarschuwing dat er zombies zijn waargenomen: dan moet je echt wel even een sprintje trekken, anders krijgen de zombies je te pakken en ben je de verzamelde items kwijt, en deze items heb je nodig om in de app de basis uit te breiden.

Zombies Run! is ondanks het al een paar jaar bestaat nog steeds in ontwikkeling en er zijn (voor betalende gebruikers) inmiddels twee seizoenen uitgebracht met in totaal meer dan 80 missies. Zombies Run! Is een fantastische game wat prima werkt en zeer waarschijnlijk alleen nog maar beter kan worden. Mocht je deze game willen spelen, maar je bent (nog) geen hardloper: er is nu ook Zombies Run! met een 5K training via iTunes en Play Store te downloaden.

3 gedachtes over “Ondoodlopend

 1. Chantal schreef:

  Horror en aanverwant laat ik lekker aan me voorbij gaan

  Geliked door 1 persoon

 2. Harriët schreef:

  Haha Fré is wel fan van Walking Dead en wil weer beginnen met hardlopen. Ik zal het eens zeggen 😉 Grappig!

  Geliked door 1 persoon

 3. Urspo schreef:

  no no no
  just say no to anything ‘zombie’ !

  Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: