DRAY BOSMA

Be happy.

Volgens jou ben ik enorm eigenzinnig en weet ik het altijd beter. Ik draag aparte kleding en zeg de raarste dingen. Het hoort niet wat ik doe. Ik moet wat beter leven. Ik kan van niemand houden, want ik kan geen liefde geven. En jij wilt me vertellen hoe ik me moet gedragen in het leven.

Ik weet ik heb mijn fouten, maar ik heb ook mijn goeie kanten. Ik heb mijn idealen, al zijn ze niet als die van jou. Maar het vertrouwen in mezelf, dat is nog wel gebleven. Want de tijd is voorbij, dat ik om jouw oordeel zat te beven. Dus je hoeft me niet meer te vertellen hoe ik me moet gedragen in het leven.

Je hoeft me niet te zeggen hoe ik leven moet. Ik hoef toch niet te leven zoals jij dat doet? Ik kom niet aan die van jou, jij komt niet aan die van mij. Ik laat je in je waarde, laat je mij dat dan ook? Je hebt geen recht om te zeggen hoe ik leven moet. Voor mijn part loop ik buiten in mijn ondergoed of in mijn blote kont, dat is me om het even. Zolang ik maar gezond ben en plezier heb ik mijn leven.

Ik weet het: Je bent de aller-knapste. Je weet het vaak het beste. Je draagt de fijnste kleren en gebruikt de duurste woorden. En ik ben enkel dom, hoe kan ik nou iets weten? Maar voor mij is het andersom, dat mag je van me weten, wanneer jij me komt vertellen hoe ik me moet gedragen in het leven.

Je hoeft me niet te zeggen hoe ik leven moet. Voor mijn part loop ik buiten in mijn ondergoed of in mijn blote reet, dat is me om het even. Zo lang ik maar gezond ben en plezier heb ik mijn leven.

Bovenstaande is een bewerking van een songtekst van Benny Neyman uit 1980. Ik hoorde het nummer laatst op de radio en ik was enigszins verrast over het feit dat deze songtekst na 35 jaar nog steeds actueel is. Op sommige vlakken zijn we tientallen jaren vooruit, maar tegelijk ook geen stap verder gekomen.

Sign

Categorieën: Read

Een gedachte over “Je hoeft me niet te zeggen

  1. Chantal schreef:

    De songtekst is zeker pakkend en op beide tijdsgeesten van toepassing… helaas

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: