DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

nikeJarenlang heb ik met plezier op de Lunarglide hardloopschoenen van Nike gelopen. Echter heb ik op de laatste editie, Lunarglide 6, minder en korter plezierig gelopen. De zool was bij mij na een paar maanden flink versleten en hierdoor liep ik niet echt prettig zoals ik voorheen op de oudere edities deed. Ik moest dus uitwijken naar een ander type hardloopschoen.

Nu ben ik een liefhebber van het sportmerk Nike en zal ik niet snel overstappen naar een ander merk voor hardloopschoenen. Aangezien ruim een maand geleden Nike met een nieuwe Zoom Pegasus-editie op de markt kwam, werd ik nieuwsgierig na de positieve kritieken. Ik had vernomen dat de 32e editie van deze hardloopschoen een uitstekende was. Het blijkt dat Nike deze schoenen maandenlang heeft getest.

De schoen is verbeterd ten opzichte van voorgaande versies. Bij Nike draait het om de schoen zo te verbeteren en aan te passen zodat de schoen nog lekkerder zit en de trainingen nog beter gaan.
De Zoom Air demping in de hak is dé kenmerkende eigenschap die deze laatste editie zo goed maakt. Ook heeft de schoen een rondere pasvorm en een zorgvuldig vervaardigde mesh (stoffering), dat het aantal lagen in de schoen vermindert.

Het bovenwerk van de Nike Pegasus 32 is opgebouwd uit het bekende mesh-materiaal. Nieuw bij de Pegasus 32 zijn de strategisch geplaatste Flywire draden. Deze dubbele Flywire draden zorgen dat de schoen nog beter omsloten om de voet vormt zonder dat dit irritaties opwekt. De Pegasus 32 is naast een mooie schoen, de perfecte schoen om allround te dragen. Voor zowel duurlopen, intervalsessies, alsook een wedstrijd is de Pegasus 32 een prima hardloopschoen. bron

4 thoughts on “Hardloopschoenen

 1. Mari Durieux says:

  Maar ga je hem aanschaffen?

  Liked by 1 person

  1. Dray Bosma says:

   Ja, gisteren mijn eerste 15 kilometers mee gelopen. Ze vielen me niet tegen!

   Liked by 1 person

 2. Chantal says:

  manlief heeft ooit een paar Pegasus Nike’s gehad, nog altijd verdriet dat ze versleten zijn

  Liked by 1 person

 3. Urspo says:

  How on earth runners figure out what sort of shoe is good for them is a mystery to me. They all look like ‘running shoes’.

  Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: