DRAY BOSMA

Be happy.

Uit de gegevens van Mastercard blijkt dat contactloos betalen in Nederland toeneemt, zo is op nu.nl te lezen. Het aantal contactloze betalingen groeit van alle eurolanden het hardst in Nederland.Het aantal contactloze betalingen in Nederland groeide in het tweede kwartaal met 75% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Vergeleken met een jaar eerder is het aantal zelfs ruim vertienvoudigd. In de hele eurozone groeide het aantal transacties in dezelfde periode met bijna 170 procent.

Van alle plekken waar contactloos afgerekend kan worden, zijn de meeste locaties (59%) in Europa te vinden. Met een op de vijf bankpassen in Europa kan contactloos worden betaald. In Nederland geldt dit voor bijna de helft van de passen. Ook is een derde van alle Nederlandse betaalautomaten geschikt voor contactloos betalen. Het aantal geschikte betaalautomaten is in de afgelopen twaalf maanden bijna verdrievoudigd. Daarnaast zijn er in Europa tientallen banken en bedrijven gestart met proeven voor contactloos betalen met smartphones.

Bij contactloos betalen moet een geschikte bankpas of telefoon naast de betaalautomaat gehouden worden om af te rekenen. Bij betalingen boven de € 25,00 moet alsnog een pincode ingevoerd worden. Consumenten kunnen tot een bedrag van € 50,00 aan kleine betalingen achter elkaar doen, zonder dat zij een pincode intoetsen. In veertig Europese landen is het nu mogelijk om contactloos te betalen. De meeste betalingen vinden plaats in Polen, Tsjechië en Hongarije en het Verenigd Koninkrijk staat op de vierde plek. Nederland volgt met de snelle groei op de vijfde plaats.

Sinds een maand betaal ik ook de boodschappen contactloos (of draadloos, zoals ik het in de supermarkt benoem). Het gaat snel, het is simpel en aangezien je niet meer hoeft na te denken over een pincode (tot aan een bedrag van € 25,00), moet het ook wel aanslaan in Nederland, want nadenken.. Wie doet dat tegenwoordig nog in Nederland?

Contactloos

Categorieën: Read

2 gedachtes over “Contactloos

  1. ladyhotseflots schreef:

    Kreeg vorige week ook zo’n nieuwe pas waar dat mee kan. Nog niet geprobeerd trouwens😉 Geen idee of ik er blij mee moet zijn. Een pincode gaat me snel genoeg. Zie het voordeel dus nog niet zo.

    Geliked door 1 persoon

  2. Urspo schreef:

    one of the amusing things about reading your blog is I don’t know what will be the topic until the translator suddenly pops it on the screen. Credit cards !

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: