DRAY BOSMA

Be happy.

Zoals uit de laatste blogberichten hier blijkt, ben ik dol op rijtjes, lijstjes, opsommingen en naslagwerken. Ik hou van die overzichten. We hebben hier bijna alle edities van het Top 40-dossier in huis. Net als de meer dan 50 jaar oude boekenreeks Het Aanzien van, waarin opsommingen van nieuwsberichten van een afgelopen jaar worden uitgelicht. Ik hou van die ‘Oh ja-momenten’. En met mijn 50 jaar krijg je dat niet meer uit mijn systeem.

Zo ontving ik van de week een overzicht van het afgelopen jaar van Spotify in mijn mailbox. Het blijkt dat het meest gestreamde nummer van 2016 Slow Down van Douwe Bob is. Dit komt omdat ik alle deelnemende inzendingen van het  afgelopen Eurovisie Songfestival via Spotify heb beluisterd. Dus veel nummers in mijn top 10 van het afgelopen jaar bevat veel inzendingen voor het songfestival. Verder ontving ik een overzicht van de meest afgespeelde artiesten. Dit waren The Supremes, David Bowie en Jim Croce.

Mede hierom lijkt het me een leuk idee om de komende blogberichten te eindigen met een kleine muzikale wetenswaardigheid. Een gegeven dat helemaal los zal staan van wat ik schrijf in een blogbericht. Gewoon voor de entertainment van dit weblog. Doe er je voordeel mee. Of niet. Zoals ik nu als vijftig-plusser denk: mij maakt het niet uit wanneer je het niet leuk vindt. Klik gerust verder. Er zijn vast nog wel anderen die er van kunnen genieten. Ik weet dat ik er in ieder geval wel van geniet.

25-years-ago

Muzikaal feit van 14 december 1977.

In New York gaat de film Saturday Night Fever in première. De film is gebaseerd op Tribal Rites of the New Saturday Night, een artikel uit de New York Magazine van juni 1976. Geschreven door Nik Cohn. John Travolta speelt de hoofdrol van Tony Manero in de film. John Badham is de regiseeur, Robert Stigwood de producent en The Bee Gees schrijven geschiedenis met hun legendarische soundtrack.

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: