DRAY BOSMA

Be happy.

Zo’n 6 jaar geleden, op dinsdagavond 16 november om 20:05 uur werd mijn eerste blog hier gepubliceerd. Sinds die tijd is er in de wereld veel gebeurd. Voor mij ook op persoonlijk vlak, maar ook zeker op cybergebied. Het webloggen is niet meer zo hot als het 5 jaar geleden was. Dit komt mede door de sociale netwerken als hyves, twitter en facebook.

Wanneer ‘we’ iets kwijt willen hoeft dit niet meer via een weblog, via diverse media kunnen we (ook in het buitenland) ons ding kwijt. Dat kan beknopt in maximaal 140 leestekens via twitter of razendsnel (ik kan de wereld in no-time laten weten welke films ik heb bekeken en wat ik online via de PlayStation Store heb aangeschaft via facebook). De wereld wordt kleiner en alles gaat sneller.

Een weblog bijhouden is vandaag de dag een beetje achterhaald en eigenlijk niet meer van deze tijd. Even heb ik gedacht om te stoppen met bloggen en toch doe ik dat niet. Het is voor mij een echt (b)logboek geworden. Als ik precies wil weten wanneer iets in het verleden is gebeurd kan ik het zo terugvinden. Verder vind ik het gefröbel met foto’s en lay-outs nog steeds leuk.

Al zal ik niet meer dagelijks bloggen, toch zal ik mijn meningen en belevenissen hier blijven achterlaten. Na 6 jaar hoort het toch wel een beetje bij mijn leven.

fb

 

Categorieën: Read

8 gedachtes over “SiX

 1. Chantal schreef:

  Ik weblog sinds 2003 en ik doe het nog elke dag met heel veel plezier. Facebook en Hyves heb ik wel een account, maar gebruik is toch heel weinig, en Twitter, dat ontgaat me helemaal… nee, ik hou het lekker bij loggen. Elke dag een stukje van mezelf en elke dag een rondje rond mijn vaste weblogs, en ook fotologgen, met een hobby als fotografie heel erg leuk, dat doe ik ook dagelijks.

  Like

 2. Anna schreef:

  gefeliciteerd met je 6 jaar 🙂

  Like

 3. Morgaine schreef:

  Oh wauw, zal ik deze ‘ff’ schilderen? 😉

  6 jaren alweer, tijd gaat zo snel, en doe waar jij je lekker bij voelt en web-log outdated, zal vast, ik vind al die twitter en hyves gedoe erg nieuw en ja.. het zal wel gevoel blijf ik erbij houden, al is het voor netwerken wel handig eventueel 😀

  XXX

  Like

 4. Jaartal schreef:

  van harte met je zesde verjaardag!

  Like

 5. Harriët schreef:

  Gefeliciteerd met je 6-jarige weblog!
  Ik heb hetzelfde als jij hoor…het hoort er zo bij hè en tis makkelijk om iets op te zoeken. Zo wilde ik afgelopen weekend weten hoe oud onze wii eigenlijk was.
  Ik dacht een jaar of 5, maar was dus nog maar 3,5 jaar.
  Ook ik vind het gefröbel met foto’s en layouts leuk om te doen, dus ik ga gewoon ook lekker verder, ook niet meer dagelijks trouwens 😉
  Fijne dag!

  Like

 6. petra schreef:

  Woow 6 jaar. Petje af. Ik doe het nu 4 jaar bijna dagelijks en heb er nog net zo veel plezier in. Ook voor mij is het een soort dagboek geworden en ik weet dat nog veel familie en vrienden mee lezen die dus altijd weten wat hier gaande is aan de andere kant van de grote plas.

  Like

 7. Pasula schreef:

  Dagelijks bloggen hoeft inderdaad niet. Zo af en toe je belevenissen delen is leuk, maar ik ga ook niet meer elke dag aan de bak, doodeenvoudig uit tijdgebrek. facebook gaat allemaal wat sneller, echter daar kun je geen heel verhaal kwijt dus blijf ook ik zeker nog even bloggen. Gefeliciteerd met je 6-jarig jubileum, time flies…

  Like

 8. 10y schreef:

  Proficiat met je blog-verjaardag. Dus jouw blog is een jaartje ouder dan die van mij.
  Je hebt helemaal gelijk met facebook en twitter, maar bloggen blijft toch ook leuk. Ook ik blog niet iedere dag, maar blijf het toch wel leuk vinden.

  Like

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: