DRAY BOSMA

Be happy.

Gisteren ben ik voor een bezoek aan mijn moeder met de trein naar Den Helder gegaan. Aangezien ik op tijd in de meest noordelijke stad van Noord-Holland wilde zijn, mocht ik trein van 07:01 uur richting Amsterdam nemen. Eenmaal in onze hoofdstad aangekomen, mocht ik daar nog eens twintig minuten wachten op mijn aansluiting naar het Noorden, maar het wachten duurde voor mijn  gevoel niet lang.

Doel van mijn trip was het bezoek aan mijn moeder, want ondanks dat ik haar wekelijks telefonische spreek, is face to face op zijn tijd ook wel eens nodig (stel je toch voor dat je eigen moeder je voorbij zou lopen, omdat ze je niet meer zou herkennen), Ook had ik een hele tijd de wens om een rondje rondom mijn hometown te lopen. Een parcours van 17 kilometer, langs het strand, via de dijk, richting het veer van Texel en dan via de Rijksweg (N250) weer naar het huis van mijn moeder.

Voorbereid vertrok ik even na half tien op mijn hardloopschoenen richting de Donkere Duinen. Ik dacht met alles rekening te hebben gehouden, maar ik was even het tij vergeten. Het bleek bij mijn aankomst aan het strand dat het vloed was. Op het strand heb ik dus ruim een kilometer door het rulle zand gelopen. Op het laatst bij strandslag ‘De Donkere Duinen’ leek het meer of ik in slowmotion aan het hardlopen was. Wanneer er mensen aanwezig waren geweest, hadden deze (mij) smakelijk kunnen (uit)lachen.

Eenmaal in de duinen ben ik richting Huisduinen gelopen en heb ik daar, ter hoogte van eettent Nogal Wiedus, het zand uit mijn loopschoenen gestrooid. Hierna ben ik onderlangs de vuurtoren en over de dijk, richting de veerhaven gelopen. Ter hoogte van Weststraat, ben ik langs de Binnenhaven naar de Rijksweg gelopen om daar ter hoogte van het volkstuintjescomplex, waar mijn vader jarenlang zijn eigen groentetuin heeft gehad, weer de woonwijk waar ik ben opgegroeid in te lopen.

Na 17 kilometer ben ik gestopt met hardlopen en ben de laatste 200 meter wandelend naar het huis van mijn moeder gelopen, waar ik heerlijke zelfgemaakte kippensoep kreeg. Er is geen lekkerdere zelfgemaakte kippensoep dan de door je moeder zelfgemaakte kippensoep.

Doggersvaart. Bord ‘De Toekomst’, ooit door mijn vader ontworpen.

foto 1

Vloed in overvloed.

foto 4

De duinen bij de Harmplas met het ‘Torentje’ en de ‘Lange Jaap’ op de achtergrond.

foto 5

Selfie bij de vuurtoren ‘Lange Jaap’.

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: