DRAY BOSMA

Be happy.

Britse ziekenhuizen hebben onvoldoende geïnvesteerd in scanapparatuur voor obese patiënten. Daardoor moesten verschillende National Health Service-ziekenhuizen verspreid over het hele land tientallen patiënten verwijzen.

Zelfs in een kinderziekenhuis in Birmingham bleken twee kinderen te dik voor de scanners.

Volgens het National Obesity Forum was dit niet nodig geweest, als de ziekenhuizen op de juiste manier vooruit gepland zouden hebben. Een woordvoerder verklaart dat het zou nu niet meer zo moeten zijn dat regionale ziekenhuizen hun patiënten moeten verwijzen voor scans.

De economische afweging om in een eigen scanner te investeren zou al jaren geleden gemaakt kunnen zijn, toen duidelijk werd dat de obesitascijfers niet afnamen. Dikke mensen werden juist dikker en zouden alleen maar meer scans nodig hebben. Patiënten naar een ziekenhuis kilometers verderop sturen is zowel vele malen duurder voor het ziekenhuis als vernederend voor de patiënt.

Dame Sally Davies, de Britse chief medical officer, pleit er voor obesitas mee te nemen in de nationale risicoplanning. In 2050 is naar verwachting 60% van alle volwassen mannen, 50% van de vrouwen en 25% van de kinderen in Groot-Brittannië obese.

jeans

Noem me achterlijk of ouderwets, maar het probleem lijkt mij niet dat er te weinig scanners zijn, maar juist te veel dikke mensen. Als je voorheen geen reden kon vinden om af te vallen, dan heb je deze nu wel. Je kunt niet langer gescand worden wanneer je veel te dik bent. Hiermee vergroot je de kans dat het alleen nog maar slechter met je gezondheid kan gaan. Dik blijven of afvallen? De keus lijkt me snel gemaakt.

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: