DRAY BOSMA

Be happy.

Vrijdagochtend.Om 7 uur in de ochtend trek ik thuis de deur achter me dicht om naar het werk te gaan. Onder mijn jas ben ik enigszins opgedoft gekleed (in pak en feestelijke stropdas) omdat er voor vrijdagavond een kerstfeest van het werk op de agenda staat, en aangezien ik geen zin heb om me aan het einde van de middag op het werk nog eens te gaan omkleden, ben ik in principe op dit vroege tijdstip al helemaal klaar om te feesten.

Mijn trein is op tijd. Even voor 07:13 uur rijdt deze het station in. Voor het eerst op tijd sinds de wijzigingen van de nieuwe dienstregeling, vorig weekend. Niets lijkt me nog in de weg te zitten om op tijd op het werk te komen. Maar met de Nederlandse Spoorwegen weet je inmiddels dat je daar niet altijd uit van kan gaan, want eenmaal onderweg, daar waar we normaal voorbij Weesp richting Diemen rijden, rijdt de trein nu richting Amsterdam Centraal.

De conductrice probeert ons te informeren dat we -waarschijnlijk door een wisselstoring, onderweg zijn naar Amsterdam Centraal in plaats van station Amsterdam Sloterdijk. Door de abominabele geluidssysteem is er verder ook bijna niets van de informatie te verstaan. Door deze rare situatie, waarbij we een compleet andere richting op reizen, en de niet te begrijpen conductrice, reageren de reizigers eerder lacherig dan boos.

Iedereen schijnt de situatie leuk te vinden Velen bellen lachend naar het werk, of naar andere personen die op hen zitten te wachten. Ik zie dat ik nog genoeg tijd heb om op tijd op het werk te komen. Ik hoef alleen maar door te reizen naar Amsterdam Sloterdijk om daar op de metro naar mijn werk te stappen. Mede hierdoor vind ik het ook wel allemaal grappig.

Een andere reiziger met luide stem heeft waarschijnlijk ook last van een slechte verbinding. Met zijn telefoon. De mededeling aan zijn collega is door de hele trein te horen. Dit tot hilariteit van anderen. Een reiziger merkt op: ‘Als die conductrice nu eens sprak zoals hij kan, dan weet ik waar ik werkelijk naar onderweg ben,’ en bijna alle andere reizigers en forensen moeten (glim)lachen. Net als ik. Maar heel even denk ik toch: Thank God It’s Friday.

amsterdam-centraal

Een rustig Amsterdam Centraal, vrijdagochtend om 07:40 uur.

Vandaag in de geschiedenis van entertainment.

Op 18 december 1976 gaat in Hollywood de bioscoopfilm A star Is Born in première. De hoofdrollen worden vertolkt door Barbara Streisand en Kris Kristofferson. De film is een remake van A Star Is Born uit 1937. Love Theme From A Star Is Born (Evergreen) van Barbara Streisand is op 11 december van dat jaar binnengekomen in de Billboard Hot 100.

Joy Division treedt op 18 december 1979 voor het laatst live op in de Les Bains-club in Parijs. Op 18 mei in het volgende jaar pleegt de zanger Ian Curtis in Macclesfield (Engeland) zelfmoord. De overige leden van de band gaan verder als New Order.

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: