DRAY BOSMA

Be happy.

In Cambodja werd ik mij ervan bewust dat mijn vooringenomen ideeën vaak ongegrond blijken te zijn. Dat heb je wel vaker bij vooroordelen, heb ik me laten vertellen.
Zo was ik voorheen overtuigd van het feit dat ik geen liefhebber was van Aziatische landen. Waar dit op gebasseerd was weet ik niet, maar ik was er van overtuigd dat als ik in het verre Oosten langs een barbecue liep ik meteen als vanzelfsprekend een voedselvergiftiging zou oplopen. Ik weet nu dat dit niet zo is en ik weet ook dat ik ooit weer naar het verre Oosten zal afreizen.
Zo was ik voorheen ook helemaal geen liefhebber van massages. Dat gekneed in je nek vond ik eerder irritant dan dat ik het aangenaam vond. Wanneer mij werd gevraagd om mee te gaan naar een spa of ander ‘wellness-gebeuren’ haakte ik bij voorbaat af.
Toen mij laatst in Siem Reap een massagebehandeling werd aangeboden, dacht ik: je had het al mis over de Aziatische landen, misschien moet je nu maar eens met de billen bloot en op de massagetafel gaan liggen.
Ik ben om! Hoewel ik nog geen groot liefhebber ben van het gekneed in mijn nek, is de rest me enorm meegevallen. Ik heb genoten dat anderhalf uur! Binnenkort maar eens kijken voor een fijne behandeling in Nederland.
Overigens blijft mijn vooringenomen aversie tegen het parachutespringen en het bungeejumpen gewoon van kracht, en ook zal ik niet in een slangennest of in een stalen kooi springen om onder water een witte haai van dichtbij te zien. Dat is geen vooroordeel. Dat is gewoon gezond verstand.

Categorieën: Read

4 gedachtes over “Dus wel

 1. leegschrift schreef:

  Zo zie je maar, het leven zit vol avontuur.

  Like

 2. Marcel schreef:

  Hey Andre,

  Dat was een kort tripje zeg, naar Cambodja. Waarschijnlijk omdat je dacht dat je het er niet naar je zin zou hebben natuurlijk 😉

  Ik hoop dat je nieuwschierigheid naar dit schitterende deel van de wereld gewekt is.

  Die nieuwsgierigheid naar massages in ieder geval wel. Ik ken hier in Haarlem een hele goede Thaise massage.

  Stuur mij maar een mail wanneer je hier interesse in hebt.
  Groet,

  Marcel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dray schreef:

   Ja, maar in 2 weken wel heel veel gezien! Ik ga hier in de omgeving nog even informeren, anders stuur ik je een e-mail! 😉

   Like

 3. Urspo schreef:

  well said and most sensible.

  Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: