DRAY BOSMA

Be happy.

De Halve van Den Helder. Deze jaarlijkse run in april heeft me geen slapeloze nachten bezorgd, maar er zijn momenten geweest waarbij is twijfelde of ik het wel zou halen om een halve marathon te lopen. Zondagmiddag heb ik besloten de organisatie te mailen met de vraag of ik mijn inschrijving voor de 21 kilometer kon omzetten, naar de 13,7 kilometer. Dit bleek niet nodig, ik kon na ±10 kilometer bij de splitsing tussen de twee afstanden zonder probleem de korte route kiezen. Met die geruststellende gedachte ben ik gisterochtend naar Den Helder afgereisd.

Om 12:00 uur klonk het startschot en liep ik tezamen met mijn neef Rick en honderden anderen over de oude Rijkswerf, richting het rondje Den Helder. Ik was heel benieuwd hoe deze run zou gaan, mede omdat mijn laatste run, ruim een week geleden, totaal geen succes was. De teleurstelling kwam na een paar honderd meter. Ik voelde pijn in mijn linkerscheenbeen en besloot iets langzamer te lopen. Ik wist dat wanneer ik de 5 kilometer was gepasseerd, ik de pijn er wel zou uitlopen.

Dit bleek -gelukkig- zo te zijn. Na 6 kilometer te hebben gelopen, was de pijn weg en kon ik weer in mijn vertrouwde tempo terugkomen. Het lopen ging me goed af en ging vol goede moed verder. Bij de vuurtoren van de start, ging het parcours richting het oosten en hadden we een flinke wind tegen. Het waait altijd in Den Helder, maar deze wind was een gemene, koude wind. Om het tempo te handhaven kostte mij veel energie, en naar 10 kilometer besloot ik een stukje te wandelen.

Hoe opmerkelijk zijn de supporters in Den Helder. Ik zeg het al jaren; het Helderse publiek zijn vreemde supporters. Ze moedigen alleen de mensen aan, die ze persoonlijk kennen (ons kent ons) en de rest wordt genegeerd. Tijdens mijn wandeling liep ik langs een groep van 10 mensen en niemand die mij wist aan te moedigen om weer te gaan hardlopen. Totdat een oudere vrouw riep: ‘Kom op nummer 11, je bent er bijna!’ Deze aanmoediging had ik echt nodig om weer verder te gaan met hardlopen.

Het laatste stuk over de Weststraat liep ik uit de wind en dat ging me voortreffelijk af. De laatste honderd meters op de oude Rijkswerf, voor de finish gaf ik dat beetje energie wat ik nog in me had en liep na 1 uur en 7 krappe minuten over de finish.

Run 26.
Start: 12:00 uur.
Afstand: 13,70 kilometer.
Tijd: 1:07:29 uur.
Tempo: 04:56 per kilometer.
Calorieën: 1.433 cal.

img_1480

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: