DRAY BOSMA

Be happy.

Grote opwinding: Mooi weer! Waar het vandaan komt is onbekend. Velen zagen het niet meer zitten en dachten dat het mooie weer zelf ook in een lock-down zat, maar daar is het dan. Meteen ook mooi weer voor een hele week. Beloofd door de weermannen en vrouwen en de app op mijn slimme telefoon en tevens via een gelijke app op het slimme horloge, en bam! Inderdaad: bij het ontwaken blijkt de lucht blauw, zonder een wolkje aan de lucht, en is de zon aangenaam warm.

Na maanden drijven de wolken langzaam weg, kinderen verzamelen zich met voetbal op het grote veld voor ons huis. Hetzelfde veld en alle andere velden worden deze week ook meteen door de gemeentelijke ambtenaren in maaimachines gekortwiekt. Terrassen mochten, en gíngen eindelijk open! Bij de Jumbo, en ik denk ook bij alle andere supermarkten, is het druk. Houtskool en briketten zijn nodig om de vele barbecueën brandend te houden. Bier, wijn en rosé worden ingeslagen om ons koel te houden.

Op hetzelfde moment reageert ook de natuur. Vlinders fladderen door de lucht, hagedissen zwemmen in vijvers. Muggen, vliegen, wespen irriteren de mens. De knoppen van de diverse bomen en struiken zwellen op en de koeien hier even verderop dansen over het grasveld. Tegen de tijd dat de zon ondergaat krijgen we een concert van de krekels te horen. Het is ons allemaal duidelijk. De zomer is begonnen.

Een kleine week van hoge temperaturen. Het hoeft eigenlijk maar een halve dag te warm te zijn of je bent niet anders meer gewend. Zo mag het van mij dus altijd blijven. Korte broek en slippers. Een week vol gele zonnen op de weerkaart en de belofte van onheilspellende regen en onweer horen hierbij. Echter komen die niet altijd zoals voorspeld, dus wordt het naast warm weer ook benauwd weer. En wat genieten we enorm. Tegen de tijd dat we er echt genoeg van beginnen te krijgen is de verkoelende regenbui van harte welkom.

 We laten het zomers weer over ons heen komen. We genieten. De coronacijfers en het aantal IC-opnames dalen, in tegenstelling tot de aanhoudende zomerse temperaturen. Deze lijken stabiel en aanhoudend. Dus tot die tijd genieten we van het zwartgeblakerde vlees van de barbecue. We houden van de altijd volle glazen bier, wijn en rosé. Tot we lichtelijk aangeschoten mijmeren over de voorgaande zomers van vroeger. Ja, het leven is fijn. Al is het soms maar voor een paar dagen. 

Een gedachte over “Zomer

  1. Urspo schreef:

    Zomer looks (and sounds like the old English word for summer.
    I hope zomer 2021 will be good for you.

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: