DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Op straat zie ik ze in steeds grotere getale lopen. De liefhebbers van het interactieve en populaire spel Pokémon Go. Deelnemers zijn in de echte wereld op zoek naar virtuele monstertjes die ze op hun smart phone kunnen vangen. Of verzamelen. Hiernaast kunnen ze deze monstertjes laten evolueren naar grotere monsters en dan laat je ze tegen elkaar vechten. Hoe dat allemaal gaat, dat is mij onbekend. Ik heb het spel uit nieuwsgierigheid op mijn mobiel gedownload, en ook een paar monstertjes gevangen. Hierna wist ik niet wat ik er verder mee moest.

In het spel wordt uitgelegd dat je in de buurt naar een gym kunt om te oefenen voor die Pokémon-gevechten. De dichtstbij zijnde gym hier in de buurt, is nabij de glasbak op de Cinemadreef. In het echt zie je de virtuele sportschool natuurlijk niet, alleen door het schermpje van je mobiel. Ik ben toen maar afgehaakt. Je ziet mij, een man van bijna vijftig, toch niet bij de glasbak minutenlang een virtueel gevecht staan vechten? Ik heb al een bedenkelijke reputatie bij de glasbak, daar hoeft er niet nog één bij. Ik dank u beleefd.

Voor mij geen virtuele wereld gevuld met de Pokémon-monsters. Geen bezoekjes aan Poké-stops. Deze stops zijn verzamelplaatsen bij bezienswaardigheden of op specifieke plekken waar de deelnemers virtuele bonussen kunnen verzamelen, zoals Pokémon balls (hiermee vang je de monstertjes) en andere gadgets die je verder helpen in het spel. Zo’n Poké-verzamelpunt hebben we ook hier in de buurt. Het bevind zich op een speelveldje voor kleine kinderen.

Als bijna vijftigjarige man bedenk je wel even voordat je op een kinderspeelplaats in een woonwijk met je mobieltje rond gaat hangen. Want als men vraagt wat je daar te zoeken hebt bij al die andere kinderen op het speelplaatsje, is het raar antwoorden dat je op een missie bent om daar kleine monstertjes te verzamelen, en wellicht nog wat extra bonussen.

Categories: Read

8 thoughts on “Monsters

 1. ricardo says:

  Ik heb het niet eens geprobeerd, heb echt een hekel aan pokemon…

  Liked by 1 person

  1. Dray says:

   Ja, ik heb de nare (of juist goede) eigenschap soms te nieuwsgierig te zijn..

   Like

   1. ricardo says:

    Ik stond nu ook wel op het punt hoor, heb me nog kunnen inhouden!

    Liked by 1 person

 2. Falderie says:

  Ik denk dat ik het uit nieuwsgierigheid toch ook eens ga proberen!

  Liked by 1 person

 3. Jacqueline says:

  Heel herkenbaar verhaal. Ook ik was nieuwsgierig, maar haakte net zo snel af. Snap er niet zo heel erg veel van. Ik kan wel weer heel hartelijke lachen om al die spelers op straat.

  Liked by 1 person

 4. Urspo says:

  I am disappointed the Dutch were not wise enough to keep this out of the country.

  Liked by 1 person

  1. Dray says:

   Already over 2 millions Pokémorons overhere..
   😉

   Like

 5. Wildcard says:

  Ik doe er uiteindelijk toch aan mee, ‘t is een jeugd sentiment en best leuk 🙂

  Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: