DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Vandaag is de laatste dag van het jaar en ik vind het leuk om op de laatste dag van het jaar met anderen te delen hoe vaak en hoe ver ik het afgelopen jaar heb hardgelopen. Een jaar geleden beschreef ik mijn hardloopactiviteiten over het jaar 2015 en vandaag een overzicht van mijn hardloopprestaties van de afgelopen 12 maanden van 2016.

Ik heb dit jaar 123 keer mijn hardloopschoenen aangetrokken om te gaan hardlopen (in tegenstelling tot voorgaande jaren. 2015: 148 keer, 2014: 138 keer, 2013: 126 keer), met een gemiddelde afstand van 9,11 kilometer. In totaal is dit een afstand van 1.110ย kilometer over het afgelopen jaar (2015: 1835 kilometer, 2014: 1.714 km, 2013: 1.553 km). Dat is over de weg een afstand van Almere naar de Franse stad Bordeaux (dus niet hemelsbreed). Met de auto doe je daar 11 uur en 36 minuten over, maar ik heb 97 uur en 56 minuten over deze afstand gedaan.

Het afgelopen jaar liep ik minder dan de voorgaande jaren. Dit om de reden dat ik sinds februari van dit jaar het werklozenleger heb verlaten om weer full-time te gaan werken. De maand januari is dan ook de meest belopen maand en in november heb ik het minst aantal kilometers afgelegd. Het afgelopen jaar heb ik toch zo’n 75.580 calorieรซn weggerend. Dat lijkt misschien veel, maar het is ruim 50% minder dan dat ik vorig jaar heb verbrand. Ineens ย voel ik dan toch een soort van ‘goed voornemen’ voor het nieuwe jaar opborrelen.

hardloopoverzicht2016

Categories: Read

3 thoughts on “Stappen

 1. Urspo says:

  May 2017 be full of fabulous runs for you!

  Liked by 1 person

  1. Dray says:

   Thank you..! ๐Ÿ˜Š

   Like

 2. fitmetlien says:

  Wauw, wat een afstanden ๐Ÿ˜ฎ

  Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: