DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

‘Spijt is voltooid verleden tijd,’ zeg ik soms tegen iemand wanneer de persoon aangeeft ergens spijt van te hebben. Dit om aan te geven dat je geen invloed hebt op wat reeds is gebeurd. Spijt is een negatieve emotie met de wens dat je achteraf anders had gehandeld bij het besef dat een andere handeling een beter resultaat tot gevolg had gehad. Ik heb niet vaak spijt en tegenvallers geef ik niet te veel energie. Natuurlijk betreur ik weleens een paar zaken, maar zoals het al jaren wordt bezongen in de evergreen My Way: ‘Tegenvallers. Ik had er een paar, maar dan nog te weinig om te melden.’

Ik bezorg mezelf geen hartenpijn door stil te staan bij de dingen die anders moesten gebeuren. Gedane zaken nemen geen keer. Maar moet ik dan toch een ding benoemen waarvan ik enigszins spijt heb, dan is het dat ik wellicht 5 jaar eerder had moeten beginnen met hardlopen. Mijn vader, die in 2009 is overleden heeft het nooit mogen meemaken dat ik nu een fanatiek hardloper ben, en ik weet bijna zeker dat hij een van mijn grootste supporters zou zijn geweest. Vandaar dat ik af en toe spijt heb van het feit dat mijn vader niet heeft meegekregen dat ik een sportieve zoon ben.

Categories: Read

2 thoughts on “Spijt

  1. Rosanna says:

    Mooi zoals spijt neergezet wordt. Ik kan hier wel wat mee.

    Liked by 1 person

  2. Urspo says:

    I tell my patients to be constantly on guard for ‘regret’ as it keeps people’s energies in the Past. When feeling such, call spirit into the Present and go on.

    Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: