DRAY BOSMA

Be happy.

Ik ben niet vaak ziek. Regelmatig ontspring ik de dans bij griepepidemieën, maar dat lukt niet altijd. Soms heb je iets onder de leden en wanneer dat moment zich voordoet wil ik alleen maar slapen. Ik ben van mening dat slapen het beste medicijn is. Tenminste voor griepachtige kwalen. Bij een schaafwond kan je een gat in de dag slapen, maar dat helpt niets aan een snel herstel van de wond. Ik kan het weten, ik heb het geprobeerd. Maar slapen bij een griepje werkt voor mij hartstikke goed. Vergeet de paracetamol. Slaap is alles wat ik nodig heb.

Of ik het leuk vind? Ziek zijn vind ik nooit leuk. Wanneer ik met een zwak gestel in bed lig, weet ik dat ik een demonenstrijd aan moet gaan. Waandromen of waanideeën houden me bezig. Gargouille-achtige wezens houden me uit mijn slaap. Honend proberen ze me wakker te houden en wanneer ik ze wil ontwijken door me op een andere zijde om te draaien, meldt zich een anders duivels beest. Op hoge poten en met een onooglijk gezicht lacht deze me waanzinnig uit. Ook proberen ze me aan het schrikken te maken door ineens vlak voor mijn gezicht op te duiken. In your face, zeg maar.

Ook wanneer ik ziek in bed lig, ben ik bewust van de onechtheid van deze storende demonen. Ik ben duidelijk niet goedgelovig. Zelfs niet wanneer ik helemaal helder kan denken. Ik probeer altijd een verklaring voor de dingen te vinden. Ook wanneer een nieuwe kwelgeest zich meldt. Voor mij staan deze waandromen gelijk aan het lichamelijk bestrijden van de ziektekiemen. Er bevindt zich een gevecht in mijn lichaam tussen de bacillen en het afweersysteem en dat uit zich door deze krankzinnige beelden in mijn hoofd te creëren.

Nadat ik een dagdeel heb liggen slapen, waarin de meest absurde dromen zijn voorbijgegaan, voel ik me altijd wel iets beter. Vast ritueel is inmiddels dat ik uit mijn bed ga om iets lichts te eten. Mijn lichaam heeft dat beetje energie nodig en wanneer ik dan weer terug in bed lig en mijn ogen sluit, melden de idiote dromen zich. Dan word ik geacht de meest onmogelijke handelingen uit te voeren, altijd steevast gehinderd door diverse demonen die mij nog niet los kunnen laten. Wanneer ik na enkele uren weer wakker wordt, voel ik me weer goed.

Vandaag ben ik alweer een flink aantal dagen hersteld. Ik voel me energiek en de kwelgeesten zijn inmiddels een vage herinnering geworden.

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: