DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

 

Het was vandaag uitzonderlijk voorjaarsachtig weer. Tenminste, die mening was ik toebedeeld. In de middag liet ik mijn collega’s al weten dat als het aan het einde van de dag nog steeds zo mooi weer zou zijn, ik in korte broek ging hardlopen. In de trein checkte ik nog even de buitentemperatuur van Almere en die hing tegen de 10° graden. Reden om in korte broek te gaan hardlopen.

In Almere, onderweg van het station naar huis, moest ik eerst nog even iets voor het avondeten halen bij de Amazing Oriental, waardoor ik iets later thuis aankwam en ik zelf druk creëerde om snel weet buiten te staan. Voor je het weet eindig je het hardlooprondje in het donker. Daarbij raakte ik dit keer geen kostbare tijd kwijt door ergerniswekkend gestoei met mijn running-tights. Geen worsteling bij het in mijn shorts stappen, en gaan!

Eenmaal buiten, compleet in mijn hardloopoutfit, opende ik de Spotify playlist en de hardloop-app. Het was heerlijk weer, zoals verwacht en met discoklanken bij de oren begon ik zonder blessurepijntjes aan mijn run. Mijn planning was 5 kilometers te hardlopen en met mijn ervaring met diverse runs in mijn stad, weet ik uit mijn hoofd welke route ik voor diverse afstanden kan kiezen.

De schemering trad halverwege mijn run toch al rap in, wat overigens weer een mooi gekleurde lucht opleverde. Het was weer fijn om in korte broek te lopen. Alleen aan mijn knieën voelde ik dat het idee van een korte broek misschien iets te enthousiast was geweest, maar na 5 kilometer en nog geen 25 minuten liep ik in rustig tempo de laatste meters naar huis toe. Ik hoop dat het overmorgen weer zo vriendelijk weer is.

Run 12.
Start: 17:42 uur.
Afstand: 5,04 kilometer.
Tijd: 0:24:16 uur.
Tempo: 04:48 per kilometer.
Calorieën: 547 cal.

img_1243

 

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: