DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Gistermiddag, onderweg van mijn werk in Amsterdam-Zuid naar thuis in Almere-Stad, was het nog helder en mooi weer buiten. Ik besloot daar in de trein om bij thuiskomst meteen een rondje van 5 kilometer te gaan hardlopen. Het idee dat de tijd van het jaar is aangebroken om weer ‘s-avonds te kunnen hardlopen, vind ik heerlijk.

Zondag tijdens het hardlopen heb ik besloten het bloggen over hardlopen weer op te pakken, en daarom had ik me voorgenomen om tijdens dit elfde rondje van 2019 géén wandelpauze in te lassen (en daarbij ook de hardloop-app niet te pauzeren). Het blijkt dat het bijhouden van een hardloop-weblog als de figuurlijke stok achter de deur werkt. De sleutel tot genezing is de verplichting aan jezelf.

Of het te maken heeft met het uitsluiten van een wandelstukje tijdens het hardlopen (en het pauzeren van de hardloop-app), of dat ik graag voor het donker weer thuis wilde zijn, maar ik heb het rondje in een zeer snelle tijd gelopen. Een gemiddelde van 4:46 minuut per kilometer. Dit was me een jaar geleden niet gelukt, toen rende ik gemiddeld zowat 1 minuut langzamer. Niet dat het heel snel hardlopen een nieuw levensdoel is geworden, want ondanks dat ik vorig jaar minder snel liep, rende ik toen al met net zoveel plezier als ik de laatste tijd doe.

Run 11.
Start: 17:35 uur.
Afstand: 5,05 kilometer.
Tijd: 0:24:06 uur.
Tempo: 04:46 per kilometer.
Calorieën: 547 cal.

img_1145

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: