Poesie

Als kind had ik een gezonde jaloezie richting de meisjes uit de klas en bij mij in de buurt. Het ging er bij mij niet om dat ik geen jurkjes of make up kon dragen, daar had en heb ik nog steeds geen behoefte aan. Maar wat ik ook zo graag wilde hebben was een poëziealbum. Ook ik wilde die herinneringen voor later.

Ook ik wilde schrijven: ‘Dit album is mij lief, wie dit steelt is een dief. Wie het vindt breng het vlug, naar André in Den Helder terug’. En ook wilde ik dat men voor mij in de tuin wakker werd gemaakt door een engeltje om voor mij een versje te maken. Maar helaas was het met poëziealbums éénrichtingsverkeer. Jongens mochten er alleen maar in schrijven.

Dus schreef ik meer dan eens voor vriendinnetjes op een pagina: ‘Schrob de keuken, boen de gang. Vang de spinnen, wees niet bang. Schil de piepers en kook de pap. Dan vindt iedereen je knap’. Als je dit tegenwoordig in een album schrijft heb je wel heel ouderwetse gedachten. En natuurlijk had de datum, na de bekende tip-tap-top altijd een hoedje op! Wat had ik nu graag eens in een eigen album kunnen bladeren en denken aan de klasgenootjes en vriendjes uit de buurt.

Maar nu, zo vlak voor mijn veertigste verjaardag, krijg ik een soort van herkansing. Vandaag zag ik op de site van ApartDesign.nl een poëziealbum voor volwassenen (of bedoelt men de volwassen prijs?). Het is een kruising tussen een poëziealbum en een vriendenboekje. Misschien een leuk idee om het boekje als gastenboek te gebruiken op het gezamenlijke veertigste verjaardagsfeest dat Edo en ik in december vieren…

2

 

8 Comments

 1. Met veel plezier kijk ik vaak mijn poëziealbum door en ik kan me voorstellen dat je zoiets vanuit je jeugd wel mist. Ook heb ik een vriendenboekje en die is eigenlijk nog leuker omdat je er iets van jezelf inzet ipv een rijmpje wat iedereen kent, maar het blijft nostalgie.

  Like

 2. Gefeliciteerd met je tweejarig bestaan. Ook ik vind het heerlijk om in mijn oude album te bladeren. maar vind het idee van jou voor jullie verjaardagen wel heel erg leuk. Misschien ook wel een leuk idee om iemand kado te geven. x lynn

  Like

 3. een geweldig idee Dray. Ik zal er virtueel wat inzetten tegen die tijd. Vroeger schreef ik vaak:
  Hallo maandag, dit is dinsdag, zeg tegen woensdag dat ik donderdag met de trein van vrijdag van zaterdag tot zondag kom logeren…

  Like

 4. Ik heb ze helaas niet meer…ik had er een voor vriendjes en vriendinnetje en eentje voor de leraren hahaha.
  Tegenwoordig heb je meer de vrienden en vriendjes boek, je ziet er nu ook jongetjes meeleuren. Tijden veranderen…

  Like

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s