DRAY BOSMA

Be happy.

Laatst was ik bezig met het installeren van onze huistelefoon, de meeste mensen om mij heen zijn overgaan naar alleen een mobiel exemplaar, maar wij houden nog even vast aan de vaste telefoon van het huis. Tijdens de onnodig ingewikkelde installatie moest ik op een gegeven moment een boodschap inspreken voor onze voicemail om verder te gaan. 

Ik kon pas verder met installeren nadat ik een boodschap had ingesproken. Hevig geïrriteerd, maar met genoeg gevoel voor drama, sprak ik een onzin-boodschap in met de mededeling dat we niet thuis waren: druk in het uitgaansleven, coke snuivend op zoek naar jonge, strakke mannen. Hierna kon ik eindelijk verder met het installeren.

Nadat de telefoon bijna geïnstalleerd was en klaar voor gebruik lukte me het helaas niet om de eerder opgenomen onzin-boodschap te wissen. Hoe ik ook probeerde, de ingesproken boodschap bleef op het toestel staan. Irritant werd het toen het toestel overging en het me niet lukte om de beller te woord te staan. Wie zou mijn ingesproken boodschap te horen krijgen?

Een zoekopdracht op het internet bracht geen oplossing meer om de telefoon normaal te laten functioneren. Voordat ik ook maar iets verder kwam met het uitzoeken van het normaal functioneren van de telefoon, hoorde ik op de radio dat mijn zojuist ingesproken boodschap in de finale was gekomen van de meest opmerkelijke voicemailberichten. Nee! Dit kon niet waar zijn!

Met de zenuwen in mijn keel schrok ik wakker. Het duurde even voordat ik doorhad wat me zojuist was overkomen. Het was maar een droom geweest. Geen kapotte telefoons, geen radioprogramma’s met schreeuwerige DJ’s en al helemaal geen idioot ingesproken voicemailberichten. Toen ik eenmaal uit bed was en onder de douche goed wakker, moest ik toch wel lachen.

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: