DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Laatst was ik bezig met het installeren van onze huistelefoon, de meeste mensen om mij heen zijn overgaan naar alleen een mobiel exemplaar, maar wij houden nog even vast aan de vaste telefoon van het huis. Tijdens de onnodig ingewikkelde installatie moest ik op een gegeven moment een boodschap inspreken voor onze voicemail om verder te gaan. 

Ik kon pas verder met installeren nadat ik een boodschap had ingesproken. Hevig geïrriteerd, maar met genoeg gevoel voor drama, sprak ik een onzin-boodschap in met de mededeling dat we niet thuis waren: druk in het uitgaansleven, coke snuivend op zoek naar jonge, strakke mannen. Hierna kon ik eindelijk verder met het installeren.

Nadat de telefoon bijna geïnstalleerd was en klaar voor gebruik lukte me het helaas niet om de eerder opgenomen onzin-boodschap te wissen. Hoe ik ook probeerde, de ingesproken boodschap bleef op het toestel staan. Irritant werd het toen het toestel overging en het me niet lukte om de beller te woord te staan. Wie zou mijn ingesproken boodschap te horen krijgen?

Een zoekopdracht op het internet bracht geen oplossing meer om de telefoon normaal te laten functioneren. Voordat ik ook maar iets verder kwam met het uitzoeken van het normaal functioneren van de telefoon, hoorde ik op de radio dat mijn zojuist ingesproken boodschap in de finale was gekomen van de meest opmerkelijke voicemailberichten. Nee! Dit kon niet waar zijn!

Met de zenuwen in mijn keel schrok ik wakker. Het duurde even voordat ik doorhad wat me zojuist was overkomen. Het was maar een droom geweest. Geen kapotte telefoons, geen radioprogramma’s met schreeuwerige DJ’s en al helemaal geen idioot ingesproken voicemailberichten. Toen ik eenmaal uit bed was en onder de douche goed wakker, moest ik toch wel lachen.

Categories: Read

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: