DRAY BOSMA

Be happy.

De zomer is nu echt voorbij. Zelfs het zogenaamde nazomeren ligt definitief achter ons. Wanneer ik ’s ochtends in de vroege uren de voordeur achter me sluit om naar het station te lopen merk ik dat het gewoon kouder is buiten. Waar we voorheen nog verwend werden met temperaturen boven de 15 °C, blijft deze de laatste tijd rond de 5 °C hangen.

De periode van in het donker naar het werk gaan en in het donker terug naar huis reizen is aangebroken. Veel mensen worden er niet vrolijk van. Dat merk ik ook wanneer men in de vroege ochtend de trein inloopt. Als een demonstratiesport voor de Olympische spelen rennen mensen naar een vrije zitplaats, zonder enige aandacht aan de medereizigers. Met volle rugzakken worden er hoofden gekegeld en andere voeten vertrapt. Het is frisjes, en dat bedoel ik niet alleen qua temperatuur. Ook fris voor wat de stemming onder de mensen betreft.

Het is nog net niet koud genoeg om de winterjas uit de kast te halen, vind ik, maar ik heb inmiddels wel een vest met capuchon tevoorschijn gehaald. Deze draag ik onder mijn zomerjas. Ik vind het er wel ‘cool’ uitzien. Anderen zullen het misschien sneu vinden: een man die over bijna 2 maanden 50 jaar is, in een hoodie over straat. I don’t care. En dat is een van de weinige leuke dingen van het ouder worden: het kan je in de herfst van je leven niet zo veel meer schelen wat anderen over je denken.

Categorieën: Read

Een gedachte over “Herfst

  1. Urspo schreef:

    I thought this lovely.

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: