DRAY BOSMA

Be happy.

De dagen zijn alweer een paar weken aanzienlijk korter. Niet qua uren, maar wel wanneer je het over het daglicht hebt. In het donker vertrekken we naar het werk en in het donker keren we weer thuis. Het is een periode van binnen zitten. Kaarsjes aan. Gezellig.

Wanneer je graag hardloopt is het van belang dat je ‘s-avonds in het donker goed zichtbaar bent. Als ik al van plan ben om in de avonduren te gaan hardlopen, doe ik dit bij voorkeur waar straatverlichting is. Kuilen in de weg zijn onzichtbaar in het donker. Zo weet ik uit ervaring. Dit beperkt toch het aantal kilometers aan hardloopplezier.

Thuis hadden ze al geopperd om naar de sportschool te gaan om een uurtje op de loopband te rennen, maat dat vind ik niks. Moet je toch weer je sportspullen bij elkaar zoeken en die figuurlijke drempel over om naar de sportschool te gaan. Daarom houd ik zo van hardlopen: het is de schoenen aantrekken, en gáán.

Maandagavond heb ik via afstandmeten.nl gezien dat, wanneer ik 4 keer om het stukje weiland voor ons huis loop, dit iets meer dan 5 kilometer is. Eén rondje heeft de omtrek van 1,4 kilometer. Eergisteren heb ik dan toch, ondanks de regenbuien, mijn hardloopschoenen en mijn reflectievestje aangetrokken, en 5 kilometer afgelegd. En ik denk vanavond weer.

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: