DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Vanmorgen heb ik het tiende hardlooprondje van het jaar gedaan. Ik zit helaas net onder het gemiddelde van 2 runs per week. Dit mag ik wel even oppakken, want het is het minimale wat ik wekelijks wil lopen. Gelukkig blijft het langer licht, dus zal ik binnenkort na werktijd ook weer vaker kunnen hardlopen.

Ik was iets later dan normaal uit mijn bed gekomen, en ik kon mede hierom niet meteen de motivatie vinden om de hardloopschoenen aan te trekken. Dat het buiten regende heeft hierin ook meegeteld. Ik vind het deze (winter)maanden sowieso minder aantrekkelijk om mijn hardloopoutfit aan te trekken. In de zomer is het shirt en shorts aan, en gaan. Nu steek ik de benen in running-tights en raak dan tijd kwijt door alles op de juiste plek te krijgen voordat ik buiten sta. De ritsen in mijn tights willen bij de enkels nogal op zo’n manier draaien dat ze tijdens het hardlopen in mijn achillespees prikken. Hoogst irritant.

Tijdens het hardlopen dacht ik er aan dat ik het bloggen over hardlopen weer moet oppakken, want de laatste runs heb ik er een gewoonte van gemaakt om een wandelpauze van ± 1½ minuut in te lassen en dat moet ik gewoon niet meer doen. Wanneer ik in april weer een halve marathon wil gaan lopen, wil ik daar ook geen wandelpauze inplannen, ondanks dat het bijna geen invloed heeft op mijn snelheid (omdat ik tijdens het wandelen mijn hardloop-app op pauze zet). Na een een pauze van ruim 1 jaar, pak ik hier de boel weer op. Berichten over de voortgang van mijn hardlooprondjes en het opbouwen van het aantal kilometer. En het minderen van wandelpauzes.

Sinds ± 2 maanden loop ik weer ‘ouderwets’ in mijn vertrouwde tempo van onder de 5 minuten per kilometer, met hier en daar een uitschieter. Zoals vandaag. Het is met mijn verjaardag (12 december) voor het laatst geweest dat het tempo (het gemiddelde) boven de 5 minuten per kilometer is geweest.

Run 10.
Start: 09:23 uur.
Afstand: 5,57 kilometer.
Tijd: 0:26:51 uur.
Tempo: 04:49 per kilometer.
Calorieën: 605 cal.

img_1079-1

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: