DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Zaterdagochtend ben ik vroeg opgestaan. Ik wilde op tijd in mijn hardloop-outfit buiten staan, om te genieten van de opkomende zon en met het doel om 10 kilometer te lopen. Ik had in gedachten al een route uitgestippeld; snel de woonwijk door en dan de natuur in, richting Zeeroverseiland bij de Noorderplassen. Daar wilde ik dan na 6 kilometer hardlopen weer teruggaan richting thuis. Op zo’n manier kom je wel op een totaal van 10 kilometer hardlopen.

Nu was ik al op de hoogte van de plannen van de gemeente Almere om een camping te creëren op het Schateiland aan het einde van de Trekvogelweg, maar ik was toch ook benieuwd naar de voortgang van deze plannen. De kans was groot dat ik niet de volle 6 kilometers in het natuurgebied kon volbrengen, door de diverse werkzaamheden. Dit vermoeden werd versterkt onderweg toen ik meerdere graafmachines op mijn weg naar het Zeeroverseiland zag staan.

Ik liet me hier echter niet door weerhouden. Het hardlopen ging lekker en in een fijn tempo. Deze zon scheen me in de rug en ik bedacht dat ik misschien toch de geplande route kon belopen. Daar was ik niet meer zo zeker van toen ik na 4 kilometer hardlopen op het Schateiland zelf aankwam. Er waren duidelijk sporen van werkzaamheden en op een gegeven moment hield de weg op. Er zat niets anders op om terug te lopen. Met de zon in mijn gezicht (waarom had ik mijn zonnebril thuisgelaten?) liep ik de Trekvogelweg sneller dan gedacht weer terug.

Om toch aan de 10 kilometer te komen, bedacht ik een rondje om Sportpark Fanny Blankers-Koen te lopen, langs het asielzoekerscentrum weer terug naar de bewoonde wereld. In een nog steeds lekker tempo liep ik verder, richting het Bos der Onverzettelijken, waar ik uiteindelijk het gewenste aantal kilometers kan maken. De laatste paar honderd meter heb ik rustig uitgewandeld, zodat ik uitgerust thuis kon komen en aan de rest van de dag kon beginnen.

Run 13.
Start: 07:57 uur.
Afstand: 10,07 kilometer.
Tijd: 0:49:16 uur.
Tempo: 04:54 per kilometer.
Calorieën: 1.096 cal.

img_1375

 

 

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: